Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna har hittats
död i en lägenhet

Mannen i Vingåker kom in till polisen och sa att han skadat en kvinna i sin bostad.
Foto: Pontus Stenberg
Kvinnan var svårt skadad när polisen kom till lägenheten i Vingåker.
Foto: Gunilla Sikström
En man i 50-årsåldern är gripen för mord i Vingåker.

På tisdagsförmiddagen kom en man in till polisen och sa att han skadat en kvinna i sin bostad.

I lägenheten påträffades en svårt skadad kvinna och polisen inledde genast livräddning – förgäves.

Mannen har gripits misstänkt för mord.

– Hon var så svårt skadad att hon avled när bara polispatrullen var på plats, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson.

På tisdagsförmiddagen kom en man i 50-årsåldern in till polisen i Vingåker i Södermanland. Han sa att han hade skadat en kvinna i sin bostad. Polis och ambulans skickades direkt till adressen – en lägenhet i centrala Vingåker.

Där hittades en svårt skadad kvinna som, enligt polisen, bara visade svaga livstecken. Patrullen påbörjade hjärt- och lungräddning men kvinnans liv gick inte att rädda.

– Hon visade svaga livstecken, men avled på platsen. Jag tror inte ens att ambulans hann fram. Hon var så svårt skadad att hon avled när bara polispatrullen var på plats, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson.

– Med anledning av detta greps mannen, misstänkt för mord på den här kvinnan.

Eventuellt mordvapen

Den avlidna kvinnan är i 50-årsåldern. Enligt Lennart Ahlin, vakthavande befäl på polisen i Södermanland, ska hennes skador ha varit mycket svåra.

– Det är tydliga spår av våld. Odiskutabelt, säger han.

Vad det innebär vill polisen emellertid inte gå in på. Enligt Kliman kan någon form av tillhygge ha använts.

– Jag kan inte säga vilken typ av skador det är, eller var på kroppen de är. Någon typ av föremål har eventuellt använts. Men vad kan jag inte gå in på, säger Kliman.

Kände varandra

Den misstänkte mördaren kände sitt offer, enligt polisen.

– Han säger att han har skadat kvinnan, och hon påträffas där. De är väl bekanta. De har en relation till varandra, men vad det är för relation kan jag inte säga. De är inte kända av oss sen tidigare, säger Kliman.

– Den här mannen har förts till polisen i Katrineholm, där han finns nu. Det vi gör nu är att vi fortsätter hålla förhör under dagen. Teknisk undersökning görs i bostaden och grannar hörs av patrull.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.