Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna häktad för mordförsök på barn

En kvinna i 20-årsåldern har häktats för mordförsök på en tvåårig pojke som föll från ett fönster i lördags. Fallet var på sex meter.

Enligt Dalarnas tidningar är hon häktad på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

– Det är olika omständigheter i utredningsarbetet som pekar på att det rör sig om en medveten handling som har resulterat i att det här barnet fallit från den här höjden, säger åklagaren Helena Falkerby till SR Dalarna.

Det var i lördags, den 20 maj, som en två och ett halvt år gammal pojke föll ut från en lägenhet i ett flerfamiljshus utanför Falun. Barnet föll sex meter ner till marken.

Han fördes till sjukhus med ambulans och till en början uppgavs skadorna vara lindriga. På söndagen meddelade Falu lasarett att skadorna var svåra.

Pojkens mamma, en kvinna i 20-årsåldern, var ensam med sin son i lägenheten när händelsen inträffade.

Polisen kunde inte utesluta brott

– Vi kan inte utesluta att ett brott är begånget, sa Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen, som inledde en förundersökning med rubriceringen grov misshandel.

 

LÄS MER: Barn föll från andra våningen 

 

Expressen var i kontakt med familjen som nekade till att kvinnan i 20-årsåldern begått något brott.

Kvinnan anhölls i sin frånvaro i tisdags. Dagen efter verkställdes beslutet och hon blev anhållen.

Under fredagen har häktningsförhandlingar mot mamman till pojken ägt rum och enligt Dalarnas tidningar och Sveriges Radio Dalarna har hon häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Därför häktas kvinnan för mordförsök

– Med tanke på att det handlar om ett fall på lite drygt sex meter som resulterat i svåra skador så bedömde jag i det här skedet att det var att bedöma som försök till mord. Det finns risk för fortsatt brottslighet och att utredningen påverkas om den här misstänkte personen är på fri fot. Därför begärde jag henne häktad och tingsrätten beslutade att häkta henne, säger kammaråklagare Helena Falkerby till SR Dalarna.

Kvinnan nekar till brott. Hennes son drabbades av allvarliga skador.

– Enligt de senaste uppgifterna jag har fått del av så mår det här barnet under rådande omständigheter ganska bra. Det rör sig ändå om allvarliga skador även om det inte finns någon fara för barnets liv, såvitt jag känner till, säger åklagaren Helena Falkerby.