Kvinna hade spindel i örat i 27 dagar

Publicerad
Uppdaterad
En kvinna i Östersund fick ovälkommet oväntat besök.
I 27 dagar bodde en svart spindel, stor som en tumnagel, inne i kvinnans öra.
- Jag trodde det var en vaxpropp, säger kvinnan till Länstidningen Östersund.
Det var i december som kvinnan fick problem med nedsatt hörsel. Men när hon efter julhelgen tyckte att det krafsade i örat gick hon till apoteket och köpte Revaxör. - Det var som ett krafsande ljud, men det trodde jag var vätska som samlats bakom en vaxpropp, säger hon till tidningen. Men när hon gjorde rent örat trillade spindeln ned i handfatet, svart med kraftiga ben.

Kröp i handfatet

- Jag såg först något svart i örat och trodde det var håret som låg över. Men sedan såg jag spindeln krypa där på handfatet. Antagligen hade spindeln tagit sig in i örat när kvinnan sov över hos bekanta i november. - Jag viftade bort en spindel ur sängen då jag skulle lägga bort den ena kudden, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag