Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna försvunnen – sökinsats pågår

Sent i går kväll försvann en kvinna i Bjurholms kommun.

Nu söks hon med hjälp av hundar, helikoptrar och hemvärnet.

Sedan klockan 22.45 på fredagskvällen inkom larm till polisen i Västerbotten om att en 79-årig kvinna var saknad. Hon ska ha försvunnit i närheten av sitt hem i byn Bjurvattnet i Bjurholms kommun.

– Hon bor där och gick ut och är försvunnen sedan dess, säger Thomas Vretling vid länskommunikationscentralen i Västerbotten.

Söker med hundar och helikoptrar

Sökningsinsatser pågår med full kraft sedan natten mellan fredag och lördag - men ännu utan resultat. Under lördagen har man sökt kvinnan med hjälp av hundar, helikoptrar och hemvärnet och strax före klockan 17 pågick fortfarande insatserna.

– Vi söker henne sedan i går kväll och fortsätter sökandet tills vi hittar henne, säger Thomas Vretling.

Har gått ut med signalement

Polisen har även gått ut med ett signalement på kvinnan. Hon är född 1936, är cirka 160 centimeter lång och har grått hår. Hon hade på sig en svart jacka, jeans och svarta sandaler vid tidpunkten för försvinnandet.

Enligt tidningen Västerbottens-Kuriren kretsar polisens sökande i första hand kring vägar. Polisen har också sökt hjälp från Frivilliga motorcykelkåren. Enligt tidningen ska polisen också ha sökt hjälp från allmänheten. Man ska ha uppmanat kvinnans grannar att genomsöka sina uthus och ladugårdar i hopp om att finna kvinnan.

 

 

RÄTTELSE: Expressen uppgav i en tidigare version av artikeln att kvinnan söks i Skellefteå kommun. Rätt ska vara Bjurholms kommun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.