Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna hittades oskadd efter stort sökpådrag

Polisen söker av närområdet med helikopter i hopp om att hitta kvinnan.

En 55-årig kvinna försvann från sitt hem i Umeå under juldagsnatten.

Under tisdagsmorgonen arbetade ett större polispådrag med sökarbete – som blev framgångsrikt.

"Kvinnan är ordentligt nedkyld, och förd till sjukhus för vård, men annars vid god vigör", skriver polisen på sin sajt.

Det var vid klockan fyra under natten mot annandag jul som polisen fick ett samtal från en anhörig som slog larm om att den 55-åriga kvinnan hade försvunnit från sitt hem i området Böleäng i Umeå.

Under morgonen och förmiddagen arbetade ett större sökpådrag för att hitta henne.

– Ett flertal patruller söker av i närområdet och på vägar i närheten av platsen där hon försvann. Vi har även en helikopter på väg ner från Boden och den beräknas vara på plats inom kort, sa Markus Isacson vid polisen i region Nord då.

Polisen vädjar om tips

Polisen lämnade ett signalement på kvinnan.

"Kvinnan är 55 år gammal men ser äldre ut enligt anhöriga. Hon är mellan 162-164 centimeter lång och väger ca 50 kilo, hon är smal i kroppsform och även i ansiktsformen.

Hon skall ha kort nyfärgat svart hår. Hon brukar klä sig i mörka kläder och har troligtvis en svart stickad topp luva och svarta fingervantar. Halvlång svart jacka med huva och mörka jeans. Svarta "skate" skor med vit sula"

Enligt polisen fanns det skäl som gjorde det angeläget att hitta kvinnan snabbt. Det finns ingen brottsmisstanke i anslutning till försvinnandet.

Vid lunchtid meddelade polisen att man hade hittat kvinnan oskadd.

"Den kvinna som tidigt i morse/sent i natt anmäldes försvunnen från Böleäng har anträffats. Kvinnan är ordentligt nedkyld, och förd till sjukhus för vård, men annars vid god vigör.

Kvinnan anträffades 12:40 på Sockenvägen mellan Baggböle och Kåddis efter tips från allmänheten. Polisen vill tacka alla som hjälpt till och ringt in värdefulla tips."