Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna försvunnen – hus i Dalarna avspärrat

Therese Palmkvist, 31 från Långshyttan i Dalarna anmäldes förvunnen under måndagen i början av förra veckan. Foto: Privat

Therese Palmkvist, 31 från Långshyttan i Dalarna anmäldes förvunnen under måndagen i början av förra veckan. Men hon kan ha varit borta i flera månader, enligt DT.

Polisen har nu inlett en förundersökning rubricerad som människorov.

– Vi kan inte utesluta att hon har utsatts för något brott och det är därför vi trappar upp åtgärderna, säger Stefan Dangardt, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Dalarna.

Hon anmäldes försvunnen av anhöriga på måndagen den 13 mars. Polisens arbete hittills har inte lett till att hon hittats eller hörts av.

Enligt DT ska försvinnandet ha skett för flera månader sedan.

Polisen utesluter inte att Therese Palmkvist har utsatts för brott och rubricerar händelsen som människorov.

Polisen trappar upp åtgärderna

Under måndagen spärrade polisen av hennes boningshus i Långshyttan utanför Hedemora i Dalarna.

Polisen trappar nu upp sina åtgärder i utredningen enligt, Stefan Dangardt, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Dalarna.

– Vi har jobbat med det här en tid nu men vi kan inte utesluta att hon hittas välbehållen, men vi kan heller inte utesluta att hon har utsatts för något brott och det är därför vi trappar upp åtgärdarna och inlett en förundersökning, säger Stefan Dangardt, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Dalarna.

Anhörig: "Är i kontakt med polisen"

Expressen har pratat med en anhörig till Therese Palmkvist. Det är han som anmält hennes försvinnande:

– Ja, det var jag som kontaktade polisen. Men jag vill inte ge några kommentarer, det är det läget just nu, säger han.

Han önskar att Expressen publicerar bilden på Therese Palmkvist som polisen gått ut med för att underlätta deras arbete.

"Tänkbart att hon har utsatts för människorov"

Anledningen till att händelsen just har rubricerats som människorov betyder inte att polisen har någon indikation på att det är just det som har hänt. Enligt polisen är det däremot ett tänkbart brott som den 31-åriga Therese Palmkvist har utsatts för.

– Eftersom hon inte är där hon ska vara och vi inte kan utesluta att hon har utsatts för brott är det tänkbart att hon har utsatts för människorov, säger Dangardt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!