Therese Palmkvist, 31 från Långshyttan i Dalarna anmäldes förvunnen under måndagen i början av förra veckan. Foto: Privat
Therese Palmkvist, 31 från Långshyttan i Dalarna anmäldes förvunnen under måndagen i början av förra veckan. Foto: Privat

Kvinna försvunnen – hus i Dalarna avspärrat

Publicerad

Therese Palmkvist, 31 från Långshyttan i Dalarna anmäldes förvunnen under måndagen i början av förra veckan. Men hon kan ha varit borta i flera månader, enligt DT.

Polisen har nu inlett en förundersökning rubricerad som människorov.

– Vi kan inte utesluta att hon har utsatts för något brott och det är därför vi trappar upp åtgärderna, säger Stefan Dangardt, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Dalarna.

Hon anmäldes försvunnen av anhöriga på måndagen den 13 mars. Polisens arbete hittills har inte lett till att hon hittats eller hörts av.

Enligt DT ska försvinnandet ha skett för flera månader sedan.

Polisen utesluter inte att Therese Palmkvist har utsatts för brott och rubricerar händelsen som människorov.

Polisen trappar upp åtgärderna

Under måndagen spärrade polisen av hennes boningshus i Långshyttan utanför Hedemora i Dalarna.

Polisen trappar nu upp sina åtgärder i utredningen enligt, Stefan Dangardt, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Dalarna.

– Vi har jobbat med det här en tid nu men vi kan inte utesluta att hon hittas välbehållen, men vi kan heller inte utesluta att hon har utsatts för något brott och det är därför vi trappar upp åtgärdarna och inlett en förundersökning, säger Stefan Dangardt, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Dalarna.

Anhörig: "Är i kontakt med polisen"

Expressen har pratat med en anhörig till Therese Palmkvist. Det är han som anmält hennes försvinnande:

– Ja, det var jag som kontaktade polisen. Men jag vill inte ge några kommentarer, det är det läget just nu, säger han.

Han önskar att Expressen publicerar bilden på Therese Palmkvist som polisen gått ut med för att underlätta deras arbete.

"Tänkbart att hon har utsatts för människorov"

Anledningen till att händelsen just har rubricerats som människorov betyder inte att polisen har någon indikation på att det är just det som har hänt. Enligt polisen är det däremot ett tänkbart brott som den 31-åriga Therese Palmkvist har utsatts för.

– Eftersom hon inte är där hon ska vara och vi inte kan utesluta att hon har utsatts för brott är det tänkbart att hon har utsatts för människorov, säger Dangardt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag