Kvinna föll från en balkong i Norrköping

Publicerad

En kvinna avled efter ett fall från fjärde våningen.

Olyckan inträffade vid lunchtid i centrala Norrköping.

En man, tidigare politiker, har gripits misstänkt för brott.

– Han har fortfarande inte kunnat höras, så formellt sett är han fortfarande gripen, berättar åklagare Torsten Angervåg morgonen efter olyckan.

Kvinnan föll från balkongen i ett lägenhetshus vid 12-tiden. En person som jobbar i närheten sprang ut på gatan när hon såg att folk samlades.

– Då låg hon på marken. En tjej satt bredvid henne och någon började göra hjärt- och lungräddning, säger hon till Expressen.se.

– Sedan tittade jag inte mer utan gick därifrån. Det var så otäckt.

Utöver kvinnan fanns ytterligare en person i lägenheten vid händelsen.

Kvinnan fördes till Vrinnevisjukhuset men hennes liv gick inte att rädda. Polisen bekräftar dödsfallet och meddelar att anhöriga är underrättade.

Kort därefter greps en man, som hade någon form av relation till kvinnan och befann sig i samma lägenhet, för händelsen.

Inte förhörd

Den gripne, som är tidigare politiker, har förts till sjukhus på grund av sitt sinnestillstånd, uppger polisen. Något längre förhör har inte kunnat hållas med honom.

– Vi gjorde ett försök att höra honom men det gick inte så då backade vi, säger Thomas Månsson.

Han säger att mannen är misstänkt för brott, men vill inte gå vilken brottsrubricering det handlar om.

– Omständigheterna kring fallet är oklara. Teknisk undersökning har påbörjats, flera vittnen har hörts och fler vittnen kommer att höras under kvällen, säger han till Expressen.se.

Vittnen fördes till sjukhus

Torsten Angervåg, som är åklagare i fallet, berättar att fler förhör hölls under gårdagen:

– En del anhöriga har hörts, och även vittnen. Ett par av vittnena fick föras till sjukhus efter händelsen på grund av att de var i chock. De var inte anhöriga till vare sig kvinnan eller mannen, säger Angervåg.

Landade "fel"

Under dagen kommer kvinnan att skickas till rättsläkare. Mannen har inga fysiska skador.

– När rättsläkaren har gjort sin undersökning kommer vi att ha mer att ta ställning till. Till exempel om hon hade skador som inte orsakades av fallet, säger Torsten Angervåg och fortsätter:

– Hon föll från tredje våningen, men i det här fallet motsvarar det nog ett fall från fjärde våningen eftersom det är ganska högt i tak i huset. Hon föll mot en stenbelagd trottoar, och om man då landar fel, så kan det gå så här illa, säger Torsten Angervåg.

Grannarna förvånade

Lägenheten är avspärrad och grannar är förvånade över det som skett.

– Man blir orolig när något sådant händer och man vet vem personen är, säger en granne till Expressen.se.

– Det har alltid varit artiga och trevliga.

De har enligt Thomas Månsson hörts av polisen men han vill inte gå in på vad de har sagt.

Varken kvinnan eller mannen är kända av polisen sedan tidigare.

På tisdag klockan 13 kommer en presskonferens om fallet att hållas av polisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag