Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna flyttade
in på McDonalds

I väntan på bostad har kvinnan flyttat in på McDonalds-restaurangen. Bilden visar ett annat McDonalds.

Foto: Arkiv
Kvinnan flyttade in på en hamburgerrestaurang i Vetlanda.

I tre veckor har kvinnan "bott" på McDonald's-restaurangen i Vetlanda.

Nu har situationen blivit ett arbetsmiljöproblem.

– Vi har försökt med allt, socialen, väktare, polis, kyrkan och kvinnojouren. Vi vill bli av med henne men hon bor fortfarande hos oss. Det är klart det är frustrerande, säger en anställd till Smålands-Tidningen.

För tre veckor sedan flyttade kvinnan in på hamburgerrestaurangen i Vetlanda i Småland. Enligt Smålands-Tidningen har hon en bekant på orten – och vill bosätta sig där.

Själv kommer hon från en annan ort.

Kvinnan har så länge, i väntan på bostad, bosatt sig på McDonald's. Något som har fått både gäster och personal att reagera.

Väntar på bostad – på Mc Donald's

– Vi har öppet dygnet runt och det är varmt i lokalerna. Vi har försökt prata med henne om att hon inte kan vara här men det har inte fungerat. Hon kommer hela tiden tillbaka, säger en anställd till Smålands-Tidningen.

Personalen säger sig ha försökt med det mesta – utan gehör från kvinnan.

– Vi har försökt med allt, socialen, väktare, polis, kyrkan och kvinnojouren. Vi vill bli av med henne men hon bor fortfarande hos oss. Det är klart det är frustrerande.

Polis och kyrkan i Vetlanda har försökt hjälpa

Enligt Smålands-Tidningen har polisen erbjudit kvinnan en biljett till hemorten men den har hon tackat nej till. Även kyrkan har försökt hjälpa henne, och socialtjänsten har kopplats in.

– Jag kan inte kommentera en enskild individ, men socialtjänsten är angelägen om att den här typen av problem får en lösning och tillsammans med andra jobbar vi för det. Ibland kan det ta lite längre tid, säger socialchef Anders Saldner till tidningen.

Under natten till måndagen försökte kvinnan ta sig in till McDonald's via bakgården. Hon anmäldes då för olaga intrång. Men hon bor fortfarande kvar på restaurangen.