Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna dränkte sin ettåring i vattenhink

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En 28-årig kvinna är åtalad för att ha dränkt sin dotter i en vattenhink – samtidigt som pojkvännen tittade på via internet.

– Den anklagade har vittnat om att pojkvännen hjälpte henne, säger åklagaren Kristin Rusdal till norska VG.no

På måndagen inleddes rättegången i Oslo mot kvinnan och hennes pojkvän.

Den åtalade kvinnan videochattade med sin pojkvän i Storbritannien under natten till den tionde oktober i fjol. Hon fyllde en vattenhink och höll sedan sin ettåriga dotter upp och ner under vattnet tills hon slutade andas - samtidigt som pojkvännen följde med över internet.

– Kvinnan har berättat i förhör att hon inte gjorde det här för att döda sin dotter, utan för att få disciplin på henne, säger åklagaren Kristin Rusdal till VG.

Pojkvännens förslag

Kvinnan har i förhör sagt att det var pojkvännen som föreslog att hon skulle använda sig av vattenhinken.

Enligt norska TV 2 så hade han - paret träffades via internet - introducerat henne till att uppfostra genom att slå. Han förklarade för kvinnan - säger hon själv - att han hade gjort så med sina kvinnliga anhöriga och att de levde bra liv i dag.

Hon försökte stå emot men mannen hade stor övertalningsförmåga, säger hon.

När flickan hade slutat andas ringde den 28-åriga kvinnan efter en ambulans – hon sa då att dottern hade ramlat i hinken av misstag och svalt vatten. Flickan dog på sjukhuset dagen därpå.

Posttraumatisk stress

Kvinnan är häktad och erkänner det som har hänt, men säger att hon inte är skyldig till mord.

– Min klient anser inte att åtalet stämmer överens med de handlingar hon har gjort, säger kvinnans advokat Geir Hovland.

Den 28-åriga kvinnan har berättat om en rad omskakande upplevelser i barn- och ungdomsåren som hon menar har märkt henne för livet berättar norska TV 2.no.

Norska TV 2 har fått upplysningar om att rättspsykiater som undersökt kvinnan bedömer henne som lidande av posttraumatisk stresssyndrom, anknytningsstörning och mild depression bland annat som en följd av sina upplevelser.

Pojkvännen är utlämnad från Storbritannien och åtalad i Norge för medhjälp till mord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.