Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trebarnsmamma död – mordmisstänkt man häktas

Brottet beskrivs som ett relationsbråk av polisen.
En kvinna dödades i ett relationsbråk i Falköping på onsdagen, meddelar polisen.
Foto: Johan Sjöström
Foto: Claes Petersson

Den man som greps efter att en kvinna dödats i Falköping på onsdagen har nu häktats. Han misstänks på sannolika skäl för mord. 

– Kvinnan hade skär- och stickskador, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson i polisregion Väst.

Vid 20.40-tiden på onsdagen larmades polis och ambulans till en adress i Falköping. På platsen påträffades en kvinna som blödde kraftigt. Hon fördes till sjukhus men dog senare av sina skador. Skadorna ska ha uppkommit vid ett större bråk i området Fredriksberg, enligt polisen som kallar det ”relationsbråk”. 

– Kvinnan hittades utomhus. Det var många människor på platsen, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson i polisens Region Väst.

Kvinnan var mamma till tre barn, rapporterar Falköpings tidning. 

Avväpnade den misstänkta

En man i 40-årsåldern, som ska ha varit beväpnad med kniv, har gripits misstänkt för mord. Initialt var två män gripna, men en av dem släpptes senare utan misstanke om brott.

– När vi pratar med de inblandade personerna framgår det att han som höll i kniven, som senare sätts på fri fot, har avväpnat den misstänkta gärningsmannen och avstyrt bråket, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg. 

Enligt polisen blödde den utpekade gärningsmannen på grund av ”en skada som troligen uppkommit i bråket”, heter det på polisens hemsida. 

– Den misstänkte gärningsmannen blödde vid gripandet. Han greps i närheten av brottsplatsen, säger Hans-Jörgen Ostler. 

Bostad avspärrad 

Den misstänkte och den skadade kvinnan har eller har haft en relation, skriver polisen i Region Väst på sin hemsida. Polisen tillkallade socialtjänsten eftersom ”brottet är relationsbetingat”, heter det på hemsidan. 

Polisen arbetade på onsdagskvällen med att höra vittnen och säkra spår. Ett tiotal personer ska ha varit på platsen för bråket.

Under torsdagen har polisen spärrat av en bostad. 

– Vi har gjort en teknisk undersökning utomhus där vi spärrade av under gårdagskvällen och natten. Nu har vi spärrat av en bostad där vi kommer göra en teknisk undersökning i dag, säger Christer Fuxborg. 

Krisstöd i kyrkan

Falköpings kommun erbjuder krisstöd efter det inträffade, skriver kommunen i ett pressmeddelande. 

Fredriksbergskyrkan står öppen med personal från kommunen och kyrkan, för att finnas till hands för dem som har behov av att prata med någon. 


Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.