En kvinna i femtioåldern har dött efter en skoterolycka i Tännäs i Funäsdalen. Bilden är på fjället, och från ett annat tillfälle. Foto: Nils Petter Nilsson
En kvinna i femtioåldern har dött efter en skoterolycka i Tännäs i Funäsdalen. Bilden är på fjället, och från ett annat tillfälle. Foto: Nils Petter Nilsson

Kvinna död i skoterolycka på skidort

Publicerad

Hon var ute och åkte skoter tillsammans med flera andra personer.

Men av okänd anledning körde kvinnan i 50-årsåldern av leden – och dödskraschade in i ett träd.

– Hennes make blev vittne till olyckan, säger Johan Schlienger vid polisen i Jämtland.

Det var under fredagsförmiddagen som en kvinna i 50-åråldern från Stockholmsområdet, hennes make och minst en till person var ute och körde skoter längs en skoterled i fjällorten Tännäs i Funäsdalen.

Men när de kom till Tännäskröket strax före lunchtid körde kvinnan av oklar anledning av leden och kraschade rakt in i ett träd.

– Hon studsade av skotern och in i ett träd, säger Johan Schlienger.

Utförde hjärt-och lungräddning

Räddningstjänsten i Funäsdalen var snabbt på plats och utförde hjärt- och lungräddning under en längre tid men förgäves. När polisen anlände till hälsocentralen i Funäsdalen dit kvinnan förts av räddningstjänsten var hon avliden.

Kvinnans make och dotter väntade också på hälsocentralen, och maken är även vittne till olyckan uppger polisen.

Polisen har undersökt skotern samt en hjälm, utan att finna något fel som orsakade olyckan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag