Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna död – hittades medvetslös i stadshus

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger..
Stadshuset i Örnsköldsvik.
Foto: ERIK ABEL
Foto: ERIK ABEL

Den kvinna som i förra veckan skadats svårt i Örnsköldsviks stadshus har avlidit.

– Det är fruktansvärt tungt. För att hedra henne flaggar vi på halv stång, säger Magnus Haglund, kommundirektör, till Allehanda.

Det var i måndags i förra veckan som kvinnan hittades medvetslös efter en ”incident”. Kort efter anhölls en man misstänkt för mordförsök. Han släpptes dock efter ett längre förhör – men misstankarna mot honom kvarstår. 

– Det är ofrånkomligt att planerna blir annorlunda nu när möjligheten att höra henne tyvärr är förlorade, men misstankegraden mot mannen kvarstår, säger åklagare Jens Göransson till Allehanda.

En obduktion ska nu genomföras för att fastställa dödsorsaken och på så sätt komma vidare i förundersökningen, som alltså fortfarande formellt är mordförsök. 

Samtidigt sörjer Örnsköldsvik en kollega. Magnus Haglund berättar att kommunen flaggar på halv stång. 

– Nu går vi in i en annan fas, efter det tråkiga som hänt. Vi ska sörja, först och främst. Under fredagen kommer vi att arrangera en minnesstund, säger Magnus Haglund till Allehanda.

– Mina tankar går till anhöriga. 

Mannen som är misstänkt för brott har lämnat en förklaring, uppger åklagare Jens Göransson. 

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.