Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna död – föll från Hurtigruten

Hurtigruten i Norge. Arkivbild.
Foto: HELENA LUNDBERG

En kvinna som föll från Hurtigruten i Norge under onsdagen bekräftas ha dött av sina skador.

Polisen utreder omständigheterna runt dödsfallet, men misstänker inget brott, rapporterar Dagbladet.

Kvinnan ska ha fallit från ett snabbfartsfartyg på den populära norska båtlinjen Hurtigruten under onsdagen. Olyckan ska ha inträffat vid 18-tiden när fartyget var på väg att lägga till i hamn i Ålesund.

Efter fallet inleddes ett stort räddningspådrag, men kvinnan hittades först en timme senare. Hon fördes till sjukhus och beskrevs vara i kritiskt tillstånd, rapporterar NRK.

Patienten är kritiskt skadad. Hälsotillståndet är mycket allvarligt och kvinnan har förts till sjukhus”, skrev polisen i Møre och Romsdal i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Kvinna död efter fall från Hurtigruten

På torsdagen bekräftas kvinnan ha dött av sina skador, rapporterar Dagbladet.

Polisen har ännu inte velat gå ut med några ytterligare detaljer om kvinnan eller olyckan.

– Vi utreder händelsen genom förhör och teknisk undersökning, och vill inte uttala oss om vad som har skett förrän vi är färdiga med det, säger polisens insatsledare, Christian Vegsund till NRK.

I ett pressmeddelande skriver polisen att man inte misstänker något brott i nuläget, men att man genomför en noggrann utredning. Arbetet med att kartlägga händelsen kommer att fortsätta under fredagen.

Hurtigruten: ”Följer våra vanliga procedurer”

– Vi följer våra vanliga procedurer. De som eventuellt behöver en debriefing får det. Utöver det är detta ett polisärende, säger Hanne Taalesen, kommunikatör på Hurtigruten till NRK.

Hurtigruten är en klassisk båtlinje som bland annat går förbi Nærøyfjorden, Geirangerfjorden och Trollfjorden. Sammanlagt kör elva fartyg på linjen som anlöper till totalt 34 platser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.