Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna blev bunden och rånad – två jagas av polis

Polisen jagar efter två gärningsmän som bundit och rånat en kvinna i 70-årsåldern i Täby.
Gärningsmännen ska ha plockat på sig värdesaker och sedan flytt till fots.

Enligt brottsoffret ska rånarna ha burit gula reflexjackor och mörka byxor.

Det var vid lunchtid på måndagen som polisen larmades till en lägenhet i Täby norr om Stockholm. En person uppgavs då ha blivit rånad i sitt hem. 

Enligt Aftonbladet rör det sig om en kvinna i 70-årsåldern.

– Man är fortfarande kvar och pratar med brottsoffret där, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

Kvinnan ska inte vara skadad, men uppges vara chockad efter händelsen.

Enligt polisens uppgifter ska rånarna ha använt fysiskt våld i samband med att de tog sig in i lägenheten. Därefter ska de ha bundit fast kvinnan och rånat henne på värdesaker.

Flydde i gula reflexjackor

De två rånarna ska enligt brottsoffrets beskrivning ha varit klädda i mörka byxor och gula reflexjackor. Enligt polisens uppgifter flydde de sannolikt till fots.

Polisen är kvar i området med flera patruller och letar efter gärningsmännen. Samtidigt söker man efter eventuella vittnen.

– Jag vet att man har knackat dörr i närområdet. Man har pratat med personer i anslutning till butiker som är i närheten, men vad som framkommit där har jag inga uppgifter om, säger Eva Nilsson.

Vid fyratiden på eftermiddagen uppges gärningsmännen fortfarande vara på fri fot. Enligt Towe Hägg vid polisens presstjänst kommer sökandet att fortsätta under kvällen.

– Dörrknackningen är genomförd och man håller nu på att sammanställa de uppgifter som kommit fram. Tekniker är också där och gör sin undersökning under kvällen, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.