Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna beställde klänning – fick 25 000 Ecstasy-piller

Tre utrikesnyheter från dagen som gått.
Pillrerna har ett värde på motsvarande 5,5 miljoner kronor. Foto: Österrikiska polisen

Ett par i Österrike fick minst sagt en chock när de öppnade paketet som skulle ha innehållit klänningar som kvinnan köpt på nätet. 

I lådan låg 25 000 Ecstasy-piller.

Paret i 50-årsåldern satt och åt frukost när det knackade på dörren. Utanför stod ett bud som lämnade över två paket som skulle ha innehållit två klänningar som kvinnan beställt, skriver The Sun

I ena paketet låg mycket riktigt två klänningar – men i det andra låg i stället 25 000 Ecstasy-tabletter, totalt värda över motsvarande 5,5 miljoner kronor. 

Kvinnan trodde det var dekorationsstenar

Kvinnan förstod dock inte vad som låg framför henne, utan trodde att det var dekorationsstenar. Hennes make blev dock misstänksam vid en närmare titt, och lämnade tillbaka paketet till det lokala postkontoret. 

Väl där konstaterade man att det rörde sig om Ecstasy-tabletter. Paketet, som skickats från Nederländerna, kom fel och skulle ha levererats till Skottland i stället. 

Nu utreder polisen i Nederländerna och Skottland händelsen tillsammans.