Kvinna attackerad av älg – jägare söker efter älgen

Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har blivit attackerad av en älg i Umeå.

Nu söker jägare efter älgen.

– Vi har utfärdat dödsstraff på den, säger Mattias Borin vid polisen till Vk.se. 

Vid halv sex på lördagskvällen hade jägare dock inte hittat den.

Det var strax före 15-tiden på lördagen som polisen fick in larmet från kvinnan.

Hon var ute på en promenad i Tomteboda öster om Umeå med sin nioårige son när älgen plötsligt började jaga henne. 

Polisen skickade ut två patruller till skogen för att undsätta kvinnan som blivit attackerad av älgen. 

– En axel hade fått sig en kyss. En patrull körde henne till sjukhuset efter att ha hittat henne, säger Mattias Borin till VK.se. 

”Vi skickade ut jägare”

När Expressen vid 17.30 på lördagskvällen pratar med polisen säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl Region Nord:

– Vi skickade ut våra jägare, och då brukar det lösa sig.

Det visade sig dock att jägarna hittade spår, men inte skogens konung. Vid mörkrets inbrott avbröts därför eftersökningarna.

Är det vanligt att ni måste tillkalla läkare?

– Det händer. Särskilt nu när det ligger mycket snö i inlandet. Då söker sig vilda djur till bebyggda områden för att hitta föda. 

Kvinnan och hennes son har skjutsats av polisen till sjukhus för undersökning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag