Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna anhållen för misstänkt mord

"Vi hittade en avliden man och en skadad kvinna, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.
<p>Mordet ska ha ägt rum i Arboga under onsdagen.<br></p>

En kvinna i 65-årsåldern kvinna har anhållits, misstänkt för mord.

Mordet ska ha ägt rum under onsdagen i Arboga och tidigt under torsdagsmorgonen anhölls kvinnan.

– När vi kom fram till platsen under gårdagskvällen hittade vi en avliden man och en skadad kvinna. Hon är nu misstänkt för mord, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.

Det var under gårdagskvällen vid 23.10 som polisen fick ett larm om en händelse i en bostad strax söder om Arboga.

När man kom fram till bostaden hittade man två personer liggandes på golvet, en man och en kvinna. Mannen var död och kvinnan var skadad.

Kvinnan, som är i 65-årsåldern, fördes till sjukhus och opererades under natten. Polisen har under dagen inte kunnat förhöra henne. Under torsdagsmorgonen anhölls hon, misstänkt för mord.

Kvinnan är inte hemmahörande i Arboga, där det misstänkta mordet begicks under onsdagen.

Kvinnan vårdas på sjukhus efter misstänkta mordet

Detaljerna kring det misstänkta mordet är ännu oklara, och polisen vill inte berätta alltför mycket i ett inledande skede.

Bland annat vill man inte berätta om det fanns tecken på bråk i bostaden eller på vilket sätt mannen i fråga ska ha avlidit.

– Det är fortfarande väldigt tidigt i utredningen och vi har inte kunnat förhöra kvinnan. Därför går vi inte in på några detaljer i nuläget, säger Lisa Sannervik.

Kvinnan vårdades under torsdagseftermiddagen fortfarande på sjukhus till följd av de skador hon ådragit sig.

Kan finnas fler inblandade

Enligt polisen är kvinnan skäligen misstänkt för mord, alltså den lägre av misstankegraderna.

Man utesluter heller inte att det kan finnas fler personer som har varit inblandade i gårdagskvällens händelse.

– Eftersom vi inte vet om det finns fler inblandade personer som vi ännu inte har påträffat ger vi ingen detaljerad bild av händelserna. Det vi gör nu är att samla information genom att tala med vittnen, och vi håller även på att genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen, säger Lisa Sannervik.

Kvinnan kommer från Eskilstuna

Lokaltidningen VLT var först med att rapportera om det misstänkta mordet. Tidningen har pratat med grannar i sommarstugeområdet. Huset där mannen hittades ägs av den anhållna kvinnan och hennes make. Hon uppges komma från Eskilstuna.

Under eftermiddagen meddelade polisen via sin hemsida att utredningsarbetet har påbörjats och att sedvanliga utredningsåtgärder såsom teknisk undersökning av brottsplatsen, undersökning av beslag och förhör inletts.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.