Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna allvarligt skadad efter våldtäkt i Tantolunden

Man jagas för grov våldtäkt och försök till mord.
Kvinnan var ute och gick i Tantolunden på Södermalm i Stockholm när hon överfölls av en för henne okänd man. Mannen våldtar och misshandlar henne grovt.
Foto: Hannes Lännerholm
Polisen är på plats och gör en teknisk undersökning.
Foto: Hannes Lännerholm
Polisen kom till platsen runt klockan 02. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.
Foto: Hannes Lännerholm
Foto: Hannes Lännerholm

En man utsatte en kvinna för våldtäkt och misshandel i Tantolunden på Södermalm i Stockholm under natten mot onsdagen.

– Hon är allvarligt skadad och förd till sjukhus med ambulans, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisen rubricerar händelsen som grov våldtäkt och försök till mord.

Kvinnan var ute och gick i Tantolunden på Södermalm i Stockholm när hon överfölls av en för henne okänd man. Mannen våldtar och misshandlar henne grovt.

– Kvinnan larmade själv om överfallet och vi kunde hitta henne allvarligt skadad i Tantolunden, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisen kom till platsen runt klockan 02. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans. Hennes skador bedöms inte vara livshotande.

– Vi har pratat med henne en del på sjukhuset. Hon är kvar på sjukhuset, säger Carina Skagerlind vid klockan 05.30.

Gärningsmannen ska ha försvunnit från platsen till fots. Han eftersöktes av bland annat polishelikopter men vid klockan 05.30 drog polisen slutsatsen att det inte är sannolikt att de kommer att hitta gärningsmannen i närområdet.

– Vi är kvar på platsen och gör en teknisk undersökning, säger Carina Skagerlind.

Polisen tittar igenom kameramaterial från Södermalm. Man har ett signalement som kan hjälpa till vid genomgången av bildmaterialet, men det är ingenting polisen går ut med i nuläget. 

Så ser lagen kring våldtäkt ut i Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.