Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvicka draget räddade Millie – med korvdrönare

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Millie efter räddningsinsatsen.
Foto: DDSR
En belåten Millie återförenades med sin ägare.
Foto: DDSR
Drönare försedd med korv.
Foto: DDSR
Millie fast i lermarken.
Foto: DDSR

Jack russell-terriern Millie fastnade i ett lerområde på en strand i brittiska Hampshire.

Plötsligt strömmade tidvattnet in och det såg mörkt ut för Millie.

Men då kläckte en klurig drönarförare idén att de kunde locka fram hunden med en stekt korv dinglandes från en tråd från luftfarkosten, rapporterar The Guardian.

Hunden Millie försvann på söndagen efter att ha slitit sig ur sitt koppel nära sitt hem i kuststaden Havant i Hampshire, södra England.

Den bortsprungna jack russell-terriern engagerade hela kvarteret i Havant, men också räddningstjänst, polis och kustbevakningen. 

När man till slut lokaliserat Millie befann hon sig i ett slags lerområde på en strand och till sin fasa kunde räddningstjänsten konstatera att tidvattnet började dra in. För en stund såg Millies framtidsutsikter mycket dystra ut, beskriver The Guardian.

Millie hittades i ett lerområde. Hon ville inte gå därifrån trots att tidvattnet drog in.
Foto: Denmead Drone Search and Rescue

Klurig drönarförare kom på korvtrick

Då klev drönarföraren Chris Taylor fram.

– Jag fick en galen idé, berättar han för The Guardian.

Han tog en stund för sig själv, tänkte, räknade och skred till verket. Enligt hans beräkningar var hans drönare tillräckligt stark för att bära en varmkorv från ett snöre. Med varmkorven kunde de locka med sig hunden, tänkte Chris Taylor.

– Det var en av de boende vid stranden som stod för korven. Hon tillagade den först, och sen fäste vid den vid snöret, förklarar han.

Återförenades med sin ägare

Korvtricket funkade och räddningspersonalen lyckades locka fram Millie – som sen sprang bort ytterligare en vända innan hon återförenades med sin ägare Emma Oakes.

– Millie gillar mat, hon tar allt man ger henne: råa morötter, gurka... Men mest av allt gillar hon korv. Så det var nog det bästa betet, säger Emma Oakes till The Guardian.

– Det är så fantastiskt att hon äntligen är hemma.

Sötchocken – här äter pandan pepparkakor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.