Kristina Sax.
Kristina Sax.

Kvarlevorna efter Kristina Sax hittade

Publicerad

Skelettdelar som hittats nära Herräng under nyårsafton har visat sig tillhöra Kristina Sax som försvann för åtta år sedan, enligt Norrtelje tidning.

– Det är hundra procentigt säkert att det är Kristina Sax, säger Håkan Brolin, vid Norrtäljepolisen till tidningen.

Kristina Sax försvann 2009 och under nyårsafton 2016 påträffades hennes kvarlevor.

En privatperson som var ute på en promenad vid skogen, mellan Herräng och Hallstavik upptäckte av ett kranium och benrester. Polisen bekräftade snabbt att det troligen handlade om resterna av en människa, skriver Norrtelje tidning.

Inget som tyder på brott

Efter obduktionen och den rättsmedicinska undersökningen kunde man konstatera att det rör sig om Kristina sax, som försvann år 2009.

Utöver skelettdelarna ska även kläder och id-kort ha hittats på platsen.

Obduktionen visar inget som tyder på att Kristina sax utsattes för något brott.

Försvann vid jul

Norrtelje tidning uppger att hon försvann den då 78-åriga Kristina Sax från sitt hem i centrala Norrtälje vid jultid 2009. Hon skulle åka till sin son för att fira jul men dök aldrig upp och anmäldes försvunnen 2009.

Enligt polisen tog hon troligen bussen för att åka till sonen. Men efter att hon gick av bussen gick hon åt fel håll och in i skogen därr hon ska ha förirrat sig.

– Men helt säkert kommer vi aldrig få veta, säger Håkan Brolin till Norrtelje tidning.

Anhöriga är underrättade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag