Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Kvantmedicinaren" ger 50 olika diagnoser

Sigyn R Waerland kallar sig för kvantmedicinare och livsföringsguide och driver praktik i nedervåningen av sin privata bostad på Lidingö i Stockholm.
Foto: Robban Andersson

Jag går på hälsokontroll hos terapeuten och ”kvantmedicinaren” Sigyn Waerland. Hon har en orakelmaskin som påstås upptäcka och bota cancer och alla andra sjukdomar. Jag får skrämmande besked. Enligt orakelmaskinen har jag minst 50 olika sjukdomar och hälsoproblem. Men de kan botas med fler behandlingar och medel för tusentals kronor.

Hyllorna i behandlingsrummet till brädden fyllda med olika apparater och flaskor och pillerburkar med naturmedel och kosttillskott. Sigyn R Waerland kallar sig för kvantmedicinare och livsföringsguide och driver praktik i nedervåningen av sin privata bostad på Lidingö i Stockholm. Jag har bokat tid för en hälsokontroll. Med mig har jag min ”sambo”, Expressens fotograf Robban Andersson.

Avancerad apparat

För att undersöka och behandla använder Sigyn Waerland en apparat som heter QXCI, Quantum XRROID Conscious Interface. Den påstås vara ”den mest avancerade medicinska bedömnings- och behandlingsapparaten i världen i dag”.

Den och liknande apparater används av alternativmedicinare runtom i Sverige. Apparaten påstås alltså kunna avslöja alla tänkbara hälsobesvär, brister och symtom. Den visar alla sjukdomar man haft, som man har eller som man ska få.

– Det här är en känslig maskin. Den kan se i går, i dag eller i morgon.

Apparaten kan dessutom rätta till alla problem genom att ”reglera obalanserna”. Den både diagnosticerar och behandlar. Orakelmaskinen påstås kunna bota alla sjukdomar som finns, även väldigt allvarliga som cancer.

– Varje organ, varje ämne, har en sund frekvens. Så om exempelvis levern kommit ur sin sunda frekvens och om man skickar in den sunda frekvensen så säger levern ”aha!” och så börjar den jobba för att komma till den frekvensen.

Men för att friskheten och de ”balanserade obalanserna” ska hålla i sig måste man komma på upprepade behandlingar. Ett klippkort för tio besök hos Sigyn Waerland kostar 14 175 kronor.

Sigyn Waerland, och andra som använder maskinen, låter patienterna skriva på kontrakt där terapeuten friskriver sig från allt ansvar. Jag får skriva under på att jag förstår att hon inte är legitimerad läkare.

– Jag går ju inte under socialstyrelsen. Folk lägger över ansvar på mig, men du kommer hit av eget ansvar, säger hon.

"Inget att leka med"

Jag får ett band med elektroder fäst kring mitt huvud och på benen. Att gå igenom alla hälsoproblem jag har tar tre timmar. Sigyn tar över 1 000 kronor i timmen.

Jag får veta att jag har problem med korsande vattenådror i min miljö och är känslig mot metaller. Det kan bland annat ”dränera mig och öka cancerrisken”. Hon berättar om en cancersjuk man hon behandlat som just ”dränerats” av miljöproblem.

– Det här är inget att leka med, säger hon allvarligt.

Självklart blir jag lite orolig, vem är inte rädd för cancer?

Jag får också reda på att jag har olika bakterier, som bland annat kommer att orsaka akne och en infekterad tand. Sigyn rekommenderar mig att köpa kollodialt silver att skölja munnen med. Dessutom är jag infekterad med parasiter, vilket låter läskigt.

– Det har alla, om man inte är helt tiptop och i balans. Det är för att man är försurad, uttorkad och har för mycket känslor. Men de tar jag bort, säger Sigyn lugnande och berättar att apparaten tar bort virus, bakterier och andra ”patogener” jag har i min kropp.

Sigyn Waerland använder gärna svåra ord, begrepp som ”akut pulpitis” och ”polyartrit”. Hon refererar också till apparaten som en virtuell läkare och säger att ”doktorn tycker” och ”doktorn säger”. Själv är hon bara en avläsare av apparaten.

– Min patient är törstig, säger apparaten nu. Och då ska du få vatten! säger hon bestämt.

Smärta i lederna

Förutom att vara uttorkad har jag problem med bihålorna, smärta i lederna, för högt blodsocker, sköldkörtelproblem, svampinfektion och behöver en leveravgiftning. Jag har dessutom besvär med ryggen, en inflammerad kota, problem med binjurarna, tarmfloran, bindväven, blodplättar, njurar, tunntarm, lungor, mjälte, galla, lever, njurar och könskörtlar.

– Han är rolig, ”doktorn”. Han säger att du har lite toxisk mage, en tendens att ta upp maten dåligt. Sen säger den att du kan vara lite överkritisk, berättar Sigyn.

Ännu allvarligare är kanske att jag är förgiftad, lider av läckande tarm och inte tål viss mat. Dessutom har jag näringsbrister, exempelvis på kalium, selen och fettsyror. Arvsmassan är inte heller bra.

– Jag hjälper dig också med dina kromosomer och gener, säger Sigyn.

Men det mest oväntade sjukdoms­beskedet är att jag har problem med hjärtat.

– Jag skrämmer dig inte nu men du har en liten risk för infarkt. Du har stress eller hur, säger hon?

Hon bjuder mig på en pulverdryck som ska hålla hjärtat friskt. Prisbelönta forskare har hittat på den, påstår hon. En burk kostar 900 kronor.

– Den är dyr sörru, den här lilla saken. Men du har ju faktiskt lite risk för infarkt i dag, skulle jag vilja säga. Det är ju en liten prioritering vad man vill satsa sina pengar på och vad man vill ha för liv, säger hon uppfordrande.

Nio olika medel

Sigyn ”skriver ut” mediciner för alla mina sjukdomar och besvär. Jag behöver nio olika medel. Jag får med mig ”recept” på två homeopatiska medel. Den ena är homeopatiska droppar med kokoppor som jag ska gnida in i armvecket, de påstås vara bra mot allergi och astma. Den andra är ”laddade” saltsockerpiller mot ”lite allt möjligt”. ”Receptet” är väldigt likt de riktiga läkare brukar skriva ut, med förskrivaren Sigyn Waerlands namn och företag stämplat, namnet på aktuella preparat, dos, datum och patientens namn. Totalt kostar besöket över 6 000 kronor.

– Wow, du är en av mina topp­klienter, du svarar bra på den här behandlingen. Behandlingen är otroligt effektiv, du kommer att må bättre, lovar hon.

Det får vi hoppas. Jag var helt frisk när jag kom, men nu har Sigyn Waerland och ”orakelapparaten” gett mig minst 50 olika sjukdomar och hälsobesvär. Jag behöver återbesök snart, meddelar hon.

– Ditt undermedvetna föreslår genom apparaten att du ska komma tillbaka för ny behandling om två veckor. Då behöver du påfyllning och ta hand om alla saker vi kurerat i dag.

”Fantastisk maskin”

När Expressen konfronterar Sigyn Waerland vidhåller hon att hennes metoder fungerar och att det är en fantastisk maskin.

– Jag är ledsen om du blivit orolig. Det är svårt att förklara skillnaden men jag är inte läkare och ställer inga diagnoser. Apparaten läser av dina obalanser, både fysiska och psykiska, och behandlar dem.

Att läkare förklarat mig frisk hävdar hon beror på att deras undersökningar inte är lika exakta som orakelmaskinen. Om jag inte redan har alla problem hon hittat kommer jag att få dem.

– Jag håller på med finliret och det gör inte läkarna.

Att orakelmaskinen avslöjats som bluff och att alla medel hon skrev ut skulle vara dyra och onödiga tillbakavisar hon.

– Jag ser att det fungerar och har många kunder som har blivit friska. Och jag tycker inte att det är dyrt.

Leg. Läkare: Du är frisk

Legitimerade läkaren Elisabeth Wahlqvist, specialist inom allmänmedicin, undersöker mig grundligt i två timmar, testar lungor, hjärta, reflexer, syn och hörsel. Jag har också lämnat blod-, urin- och avföringsprover. Läkarens ­utlåtande: ”Du mår bra och är frisk.”

”Kvantmedicinaren”: Du är sjuk

Sigyn R Waerland, kallar sig kvantmedicinare, frekvensmedicinare och livs­föringsguide, och driver företaget Rosa Mundi Marketing. För att undersöka och behandla använder hon en apparat som heter QXCI, Quantum XRROID Conscious Interface. Det tar maskinen tre minuter att testa och läsa av ­Expressens medicinreporter Anna Bäsén. Att gå igenom alla hälsoproblem maskinen hittar tar tre timmar.

Alternativmedicinarens 50 diagnoser

korsande vattenådror i min miljö

känslig mot metaller

förgiftad av mina läkemedel, luftföroreningar, asbest och strålning

bråk och blockeringar i mitt hem

miljögifter

akne

en infekterad tand – ”akut pulpitis”

infekterad med bakterier, virus och parasiter

hotande hjärtinfarkt

problem med att ta upp näringsämnen – ”mal­absorbtion”

kaliumbrist

selenbrist

dålig syresättning

toxisk mage

läckande tarm

problem med tarmfloran

försurning

brist på enzymer, saltsyra och proteiner och andra näringsämnen

tål inte viss mat – som komjölk

problem med bukspottkörtel, binjurar, galla, tunntarm, njurar och könskörtlar

infekterad av svamp

uttorkning

sömnbrist

tendens till ödem

depression

problem med bihålorna – ”sinusitis”

smärta i lederna ”poly­artrit”

blodsockersvängningar – hypoglykemi

sköldkörtelproblem

stress

behöver en leveravgiftning

besvär med rygg och nacke samt har en inflammerad kota

överkritisk

problem med bindväven

obalans i trombocyterna – blodplättarna

blockerade meridianer

problem med tunntarm, tjocktarm, lungor, mjälte och tallkottkörtel

problem med hjärta

svårt med syresättningen

för mycket kortison i kroppen

tredje ögat för öppet eller för stängt

lider av tvekan och ­sorgsenhet

projicering, är för rationell

förstoppning

allergier mot exempelvis mögel och parfym

glädjebrist

drogberoende av exempelvis snus

ilska

problem med födoämnestillsatser

problem med ileocekalklaffen

Behandling:

Diagnos och behandling med hjälp av en orakelapparaten. Avstörande kraftmedaljonger. Homeopatiska droppar, Sanukehl Myc, påstått innehållande kokoppor. Homeopatiska socker­pillren Natrium muriaticum mot bland annat blödning, förlust av kroppsvätska och smygande infektion. D-vitamin, en burk pulver mot dåligt hjärta, kollodialt silver, glutamin, selen, kalium och neuto spray.

6 613 kronor för ett besök samt homeopatisk medicin och olika naturmedel. Jag rekommenderas mer orakelbehandling. Hon säljer klippkort på tio gånger för 14 175 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.