Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvällens nyheter måndagen 18 september

Fiskare död – trillade i å

Mannen ska ha fiskat vid småbåtshamnen i Svartån i Örebro, och i samband med det ha ramlat i. Räddningsinsatser larmades till platsen vid 17.20-tiden på måndagen, och efter ungefär en halvtimme fick dykare upp en man ur vattnet, skriver Nerikes allehanda.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda. På måndagskvällen uppgav polisen att han hade avlidit. Anhöriga är underrättade.

Polisen misstänker inget brott.


Jan Emanuel når en förlikning

Det var under våren 2021 som tidigare S-politikern och entreprenören Jan Emanuel, 49, anlitade det berörda företaget för att genomföra en reparation av sin lyxjakt ”RED”. 

Men när räkningen kom betalade inte Jan Emanuel för sig – utan hävdade att han blivit ”lurad”. 

Nu har båda parter kommit överens om en förlikning och ska nu betala 85 000 kronor plus sina rättegångskostnader.

Han lägger även skulden på sig själv.

– Är man inte tillräckligt noggrann när man tar in entreprenörer då kan jag inte skylla på dem. Det är mitt fel att jag inte kontrollerade, säger han.


Svårt att ställa inför rätta i Turkiet

Rawa Majid, även känd som ”Kurdiska räven”, är häktad i sin utevaro vid flera olika tingsrätter i Sverige. Bland annat för synnerligen grovt narkotikabrott och förberedelse till mord.

Han är också internationellt efterlyst.

Rawa Majid befinner sig i Turkiet och är även turkisk medborgare, vilket innebär att han är utom räckhåll för svenska myndigheter. Därför har det höjts röster för att ställa honom inför rätta i Turkiet i stället.

Men flera åklagare ställer sig skeptiska till det.

Henrik Söderman, åklagare på Rio, driver ett av de fall där Rawa Majid är häktad i sin utevaro. 

– Jag har bedömt att det inte är en framkomlig väg för min del, säger han till SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.