Kustbevakningen har räddat 800 flyktingar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Det senaste dygnet har nära 800 flyktingar räddats ur Medelhavet, uppger italienska och libyska myndigheter på lördagen.

520 migranter räddades ur fem olika båtar nära den libyska kusten av den italienska kustbevakningen. Kommunikationscentralen i Rom hade snappat upp nödsamtal från passagerare på den sjunkande båten och kustbevakningen kunde ta sig till de nödställda och rädda dem. Det finns ännu inga uppgifter om deras nationalitet.

Libyska marinen meddelade att den i sin tur räddat 105 flyktingar sedan migranternas båt gått sönder i vattnen 50 kilometer öster om Tripoli.

Många från Syrien

Fyktingrutten över Medelhavet från Libyen till Italien är den största till Europa. De flesta flyktingarna kommer från Syrien, de palestinska områdena, Eritrea, Sudan och Somalia.

Enbart till Italien hade det i år, till och med slutet av oktober, kommit cirka 154 000 båtflyktingar. Omkring 3 200 har konstaterats döda/saknade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.