Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Williams ord till Deacon, 11: ”Blir lättare med tiden”

Prins Harry och William kritiserar kanalen efter skandalintervjun
Hertiginnan Kate och prins William träffade Deacon Glover, 11, under deras besök på välgörenhetscentret ”Church on the Street”.
Foto: AVALON.RED / AVALON / STELLA PICTURES/AVALON.RED / AVALON AVALON
Deacon Glover med sin gammelmormor Carole Ellis.
Foto: DANNY LAWSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK / DANNY LAWSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Prins William, prins Harry och prins Charles vid prinsessan Dianas begravning 1997.
Foto: DAVID BRAUCHLI / AP SCANPIX SWEDEN
Prinsessan Diana tillsammans med sönerna prins William och prins Harry på semester i Italien 1991.
Foto: MIKE FORSTER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

Under ett besök hos en välgörenhetsorganisation träffade prins William och hustrun hertiginnan Kate den 11-årige Deacon, vars mamma dog förra året. Prinsen sympatiserade med pojken och berättade om sorgen efter att ha förlorat sin egen mamma, prinsessan Diana, skriver the Daily Mail.

När prins William tillsammans med sin hustru Kate, hertiginnan av Cambridge, besökte ett välgörenhetscenter för utsatta människor i den engelska staden Burnley fick de träffa Deacon Glover, 11, som förra året förlorade sin mamma Grace Taylor, 28.

Prins William, 39, som själv förlorade sin mamma, prinsessan Diana, när han endast var 15 år gammal ska ha sagt till Deacon att ”han vet hur det känns” efter att ha fått höra om moderns tragiska bortgång.

Enligt the Daily Mail ska kronprinsparet ha tillbringat femton minuter tillsammans med pojken och hans gammelmormor, Carole Ellis. Prins William, som kunde relatera till sorgen av att förlora en förälder, delade med sig av sina egna erfarenheter och tröstade Deacon med att ”det blir lättare med tiden”. 

https://www.instagram.com/p/CY9ob17NAGQ/?hidecaption=true

Hade hoppats på en fotbollsspelare

Deacon, som är ett fan av fotbollslaget Burnley FC, ska först ha blivit bittert besviken när han insåg att det var kronprinsparet och inte en fotbollsspelare som hade kommit för att besöka välgörenhetscentret. 

Att prins William är ett fan av konkurrenterna Aston Villa underlättade inte saken. Men när prinsen berättade att han bara för några år sedan fick reda på att hans far, prins Charles, var ett fan av Burnley FC ska stämningen ha lättats upp. 

Enligt the Daily Mail ska William och Kate ha besökt välgörenhetscentret efter att ha blivit ”djupt berörda” av ett nyhetsreportage om pastor Mick Fleming, som startade centret 2019 för att hjälpa hemlösa och socialt utsatta i Burnley.

Se även:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.