Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Williams ilska – ville inte hylla Diana med Harry

Prins William var rasande och ville inte delta i avtäckandet av statyn tillsammans med Harry.
Foto: DOMINIC LIPINSKI/ WPA POOL/ SHUTTERSTOCK
Intervjun med Oprah gjorde den spricka som redan fanns avgrundsdjup.
Foto: JOE PUGLIESE / AP/ TT
Kate agerade fredsmäklare.
Foto: SCOTT GARFITT / AP/ TT

Prins William var rasande efter prins Harrys och hertiginnan Meghans intervju med Oprah Winfrey.

Så rasande att han inte ville delta när statyn över hans mor, prinsessan Diana, skulle avtäckas några månader senare. 

Situationen räddades av fredsmäklaren Kate, uppger källor för Sunday Times.

Till sist stod de där, sida vid sida, när statyn av prinsessan Diana skulle avtäckas i juli. Men det var inte alltid helt säkert att det skulle bli av.

Enligt källor till Sunday Times var prins William fortfarande så arg och besviken på sin bror, prins Harry, och hertiginnan Meghan efter den famösa intervjun med Oprah Winfrey att han inte hade någon lust att ställa upp på någonting tillsammans med brodern.

– William var rasande. Han kände att han gett allt han hade att ge. Han ville bara inte gå dit med Harry, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Kates trollkonster på distans

Det blev upp till Williams hustru, hertiginnan Kate, att rädda situationen. Även om hon inte var på plats, skriver Sunday Times, så kunde hon ”utföra sina trollkonster som fredsmäklare” på distans. 

– Kate var fantastisk bakom kulisserna när Harry kom, säger en källa.

Bröderna genomförde slutligen ceremonin tillsammans med Dianas systrar Lady Sarah McCorquodale och Lady Jane Fellowes samt hennes bror Earl Spencer. I ett uttalande skrev bröderna efter avtäckningen:

”I dag, på vad som skulle ha varit vår mors 60-årsdag, minns vi hennes kärlek, styrka och karaktär – egenskaper som gjorde henne till en kraft för det goda runt om i världen, som förändrade otaliga liv till det bättre... Varje dag önskar vi att hon fortfarande fanns med oss och vår förhoppning är att denna staty för alltid ska ses som en symbol för hennes liv och hennes arv.”

Harry och Meghan vill sälja lyxhuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.