Williams avslöjande om Diana – 30 år senare

Prins Harry och William kritiserar kanalen efter skandalintervjun.
Prinsessan Diana med maken prins Charles och sönerna William och Harry.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Prins William tillsammans med sin son, prins George.
Foto: KENSINGTON PALACE
Prinsessan Diana gillade att sjunga i bilen.
Foto: CAMERA PRESS/IBL
Prinsessan Diana älskade Tina Turners låt ”The Best”.
Foto: JENS DIGE / AP POLFOTO

Kungligheter älskar också att sjunga högt i bilen. 

Nu avslöjar prins William vilken låt som fick mamma Diana att skruva upp volymen på högsta. 

– Min mamma, körde omkring och sjöng så högt hon kunde, säger han i Apple Fitness+ nya serie ”Time to Walk”.  

Prins William avslöjar sina favoritminnen tillsammans med mamma Diana och brodern Harry. I ett kommande avsnitt av Apple-serien ”Time to Walk” tar William lyssnarna genom minnenas promenad, med start i farmor, drottnings Elizabeths, semestergods Sandringham. I avsnittet delar prinsen personliga och livsavgörande händelser i syfte att uppmärksamma de fysiska som såväl psykiska fördelarna med att promenera och röra på sig. 

Han har också valt ut tre favoritsånger och förklarar varför de betyder så mycket för honom. En av låtarna är en hit som hans mamma, prinsessan Diana, brukade spela i bilen när hon åkte med sönerna till deras skola.

– När jag var yngre gick, Harry och jag, på internatskola. Och min mamma brukade spela alla möjliga typer av låtar för att på något sätt få bort ångesten över att gå tillbaka till skolan.

Åkturerna i bilen betydde mycket

– Och en av låtarna jag verkligen minns och som har fastnat i mig sedan dess, och som jag fortfarande, än i dag, lyssnar på i hemlighet är Tina Turners ”The Best”. 

Vidare berättar prinsen att åkturerna i bilen betydde mycket för honom och familjen. 

– Att sitta i baksätet, sjunga tillsammans, det kändes som ett riktigt familjeögonblick. Och min mamma körde omkring och sjöng så högt hon kunde. Och vi fick även polismannen att sjunga med ibland. 

Prinsessan Diana gick tragiskt bort i en bilolycka 31 augusti 1997 i Paris, sönerna William och Harry var då endast 15 och 12 år gamla.

– När jag lyssnar på ”The Best” nu kommer minnena tillbaka från åkturerna i bilen och jag minns min mamma, säger William. 

Privata bilden på prinsessan Diana

Den 31 augusti 1997 omkom prinsessan Diana efter en trafikolycka i Pont de l´Alma-tunneln i Paris.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.