Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

William och Charles vågade inte träffa Harry på egen hand

Så var stämningen mellan prinsarna under begravningen
Prins William, prins Charles och prins Harry möttes i samband med prins Philips begravning.
Foto: NUNN SYNDICATION LIMITED 2021 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES
Prins William vid prins Philips begravning.
Foto: KGC-178 / STELLA PICTURES/KEN GOFF KEN GOFF
Prins Charles vid prins Philips begravning.
Foto: KGC-09/330 / STELLA PICTURES/KEN GOFF KEN GOFF

Prins Charles och prins William tog tillfället i akt att tala med prins Harry ansikte mot ansikte för första gången sedan Oprah Winfrey-intervjun – men de vågade inte träffa honom på egen hand.

– Det var viktigt för Charles och William att båda var där tillsammans så att inget som sägs kan feltolkas, säger en källa vid hovet till Daily Mail.

När prins Philip fördes till sista vilan träffades prins Charles, prins William och prins Harry för första gången på länge.

– Charles, William och Harry tog tillfället i akt att prata ansikte mot ansikte även om de bara kunde tillbringa en kort tid tillsammans, säger källan vid hovet.

”Båda sidor känner sig mycket sårade”

Prins Charles och prins William var dock måna om att genomföra mötet tillsammans så ingens ord skulle kunna feltolkas. Mötet ledde till källan inte till några större framsteg i att reparera relationen mellan familjemedlemmarna.

– Båda sidor känner sig mycket sårade så ska det bli en försoning måste den ske i små steg. Först av allt måste de komma överens om några grundregler om hur sånt här ska skötas framöver så alla känner sig trygga, säger en annan källa vid hovet till tidningen.

Direkt efter mötet med Harry begav sig prins Charles till sin egendom i Wales.

– Naturligtvis behöver förtroendet byggas upp på nytt efter Oprah-intervjun, säger källan vid hovet.

Så var prins Philips begravning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.