Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vigselringen har 25 briljanter

En Eternityring med 25 briljanter av totalt 3 karat.Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
En Eternityring med 25 briljanter av totalt 3 karat.
Smycket sitter numera på Victorias finger.
- Ringen är en symbol för evighetsalliansen de går in i, säger Johanna Isacsson, smyckesexpert på Bukowskis.
Kronprinsessans vigselring har stenar både på fram- och baksidan, vilket kallas för Eternityring och symboliserar evighetsalliansen mellan makarna. De runda briljantslipade diamanterna är infattade i antingen vitt guld eller platina.
– Ringen är ingen överraskning. Hon har en rund sten i förlovningsringen, då är det rimligt att hon även har runda stenar i alliansringen. Diamantglittret går bra ihop, säger Johanna Isacsson, smyckesexpert på Bukowskis.

"Jättevacker och ganska klassisk"

Hon tippar att ringen har 25 briljanter, uppskattningsvis av 0,12 karat styck. Totalt blir det omkring 3 karat.
– Den är jättevacker och ganska klassisk – absolut av högsta klass.
Jag uppskattar att ringen är värd 80 000–100 000 kronor.
Summan kan tyckas vara ganska låg, med tanke på vad skådespelerskors och popstjärnors ringar brukar kosta. Men i sådana här sammanhang är kostnaden inte det västentliga, enligt Johanna Isacsson.
– Det är inte budgeten som styr, utan snarare smaken. Många kungligheter väljer antika arvegods. Det är inte ofta som man köper helt nytt.

Dyrare med stora stenar

Johanna Isacsson anser att Victoria inte hade kunnat göra ett bättre val. Större stenar skulle inte ha passat till förlovningsringen.
– Stora stenar är mycket dyrare än många små. Därför kostar vigselringen mindre än förlovningsringen, som hade en stor sten på uppskattningsvis två karat. Förlovningsringen är värd flera hundra tusen kronor.
Daniels ring bär förmodligen inskriptionen "Victoria 19 juni 2010".
– Den ser ut att vara av vit metall. Jag förutsätter att den är gjord av platina.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.