Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victorias uppladdning med syskonen och Sofia

Delar av kungafamiljen var på plats under Lalehs spelning på Öland.
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia lyssnade på Laleh på lördagskvällen.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria på Borgholms slott.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Carl Philip och drottning Silvia under konserten.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Laleh stod på scen.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Sofia, Madeleine och Carl Philip på plats.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Här laddar kronprinsessan Victoria upp inför sitt födelsedagsfirande på Öland.

Kronprinsessan gick på Laleh-konsert tillsammans med sina syskon, prinsessan Sofia och mamma Silvia.

På söndagen firas kronprinsessan Victoria traditionsenligt på Öland, när hon fyller 42 år. Som vanligt samlas hela kungafamiljen på kungens och Silvias semestertillhåll på Solliden under firandet som brukar kallas sommarens höjdpunkt bland kungligheterna.

På lördagskvällen, innan firandet brakar loss riktigt, laddade födelsedagsbarnet upp genom att gå på konsert på Borgholms slottsruin, där Laleh spelade.

Kronprinsessan syntes när hon umgicks nära med mamma Silvia och småsyskonen prins Carl Philip och prinsessan Madeleine, som är på besök från hemmet i Florida, USA.

Även svägerskan prinsessan Sofia fanns på plats under konserten.

Carl Philips spex inför systern och Sofia

Prins Carl Philip hade en selfiestick i högsta hugg under konserten och såg bland annat ut att fotografera prinsessan Madeleine och hustrun Sofia.

På andra bilder syns hur drottningen står tätt intill prinsen och håller en hans på hand axel, och på flera bilder står kronprinsessan intill prinsessan Sofia.

Prins Carl Philip tar en bild tillsammans med prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Prins Carl Philip ser ut att ta en selfie med prinsessan Madeleine.Foto: ALEX LJUNGDAHL

På flera bilder syns också hur Sofia och Madeleine skrattar tillsammans – och visst verkar prins Carl Philip spexa lite med sin kamera?

Madeleine hemma från USA

Prinsessan Madeleine och hennes make Chris O'Neill befinner sig just nu i en situation där de kan tvingas flytta ifrån sitt hus i Florida. Villan, som de hyr, ligger nämligen ute till försäljning. Under tiden bor prinsessan och maken i en lägenhet i Stockholm.

– Prinsessan kommer att vara på Öland och passa på att träffa sin familj mycket. Hela kungafamiljen är på Solliden i princip hela juli månad. Det är ju en månad som prinsessan Madeleine verkligen ser fram emot eftersom hon bor utomlands andra delar av året, har Margareta Thorgren, hovets informationschef, tidigare sagt.

Fram till nyligen var kungen och drottningen på solsemester på Franska rivieran, som de är varje år. Bland annat var de på utflykt med framlidne Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupts styvson och hans fästmö och svärföräldrar i miljardärsfamiljen Taube.

– När det gäller Franska rivieran så har kungen och drottningen ett sommarhus där. Besök där brukar ske varje sommar, har Margareta Thorgren vid hovet sagt.

Firar 42-årsdagen på Öland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.