Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victorias stilfulla dubbelval – tanken bakom höstlooken

Kungen säger att han själv har arbetat med miljöfrågan i 30 år.
Victoria i en ullkappa från Andiata under ett besök i Köpenhamn. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ullkappan fick även följa med till Island. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Kostymer, maxiklänningar och hållbarhet. 

Här är trendfavoriterna som återkommit i kronprinsessans garderob i höst.

– Det är väldigt roligt att kronprinsessan väljer att plocka upp flera av de stora trenderna just nu, säger Expressens modeexpert Elin Slättberg. 

Kronprinsessan uppmärksammades nyligen i brittiska Hello Magazine för sin trendriktiga stil – och nog har Victoria anammat flera trender de senaste månaderna. 

– Det är väldigt roligt att kronprinsessan väljer att plocka upp flera av de stora trenderna just nu. En favorit är kostymlooken som verkligen passar henne perfekt och ger henne en stilfull framtoning, säger Elin Slättberg. 

Förutom kostymer och maxiklänningar finns en annan tydlig trend i prinsessans garderob: återanvändning. Vi har sett henne i en rosa ullkappa från Andiata vid flera olika tillfällen, bland annat i samband med resan till Köpenhamn i september och under Islandsresan i oktober. Då såg vi också vår prinsessa i en kornblå kostym med dubbelknäppt kavaj, en kavaj som även dök upp under kronprinsessans närvaro vid Barndiabetesfondens 30-årsjubileum en vecka senare. 

– Kronprinsessan gör helt rätt i att återanvända sina tidigare kreationer. Det känns både väldigt i tiden med hållbart mode och viktigt att modepersonligheter som Victoria uppmärksammar detta, säger Elin Slättberg.  

Hovets informationschef Margaretha Thorgren.Foto: SUVAD MRKONJIC

”Absolut så är det en hållbarhetstanke”

En annan återanvänd favorit är en röd, blommönstrad klänning från House of Dagmar som kronprinsessan burit vid två officiella tillfällen. 

Är det bara en favoritklänning, eller finns det en djupare tanke bakom att plagget återanvänds?

– Det är säkerligen en kombination. Men absolut så är det en hållbarhetstanke, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren. 

Expressen har djuptdykt i Victorias höstgarderob och ringat in trenderna som kronprinsessan plockat upp i höst. 

Kostymen 

Powerkostymen har kommit starkt i höst, både hos de stora modehusen och hos kedjorna. Vi har fått se kronprinsessa bära flera varianter av den här klassiska looken. 

Kronprinsessan i Bosnien och Hercegovina.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under ett besök i Bosnien och Hercegovina tidigare i november fick vi se henne i en brunrosa kreation. Victoria plockar stilpoäng med både rutan, bubbelknäppningen och den avslappnade passformen. Kronprinsessan sätter pricken över i med en den silkiga knytblusen – ett annat trendplagg som kronprinsessan använt flitigt i höst. 

Den kornblå kostymen från Islandsresan.Foto: PELLE T NILSSON / SPA
På Barndiabetesfondens 30-årsjubileum såg vi den kornblå kavajen igen, matchad med svart polo, svarta byxor och kornblå pumps. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Under ett besök i Reykjavik på Island i oktober fick vi se kronprinsessan i en helblå kostym, enhetligt matchad med blåa stövletter och mönstrad knytblus. Enhetliga färgskalor från topp till tå har synts mycket på visningar, vilket gör kronprinsessans helblåa look trendrätt.  

Victoria på Nordiska museets vernissage.Foto: MATTIAS HELLSTRÖM / SPA

I samband med en invigning av en utställning på Nordiska museet i september bar kronprinsessan en kostym i grågrön ton. Det vida benet på byxan och knytskärpet i midjan höjer trendfaktorn. 

Maxiklänningen 

Maxiklänningen är inget som kastats ur garderoben bara för att sommaren tagit slut. Tvärtom har vi sett långa klänningar i massor av färger och former. Kronprinsessan har inte varit sen att haka på trenden. 

Victoria i maxiklänning nyligen under ett statsbesök i Bosnien och Hercegovina.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under besöket i Bosnien och Hercegovina bar Victoria en klänning från svenska modehuset House of Dagmar. Hon stylade klänningen med ett trendsäkert 80-talsinspirerat skärp i midjan och valde en av höstens trendmönster blommigt. 

Från vänster: Danmarks kronprinsessa Mary, prins Daniel, kronprinsessan Victoria och danska kronprinsen Frederik.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victoria.Foto: KARIN WESSLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Modellen från House of Dagmar verkar vara en av kronprinsessans höstfavoriter. Under ett besök i Köpenhamn då Victoria och Daniel träffade det danska kronprinsparet bar kronprinsessan samma modell i en rödmönstrad variant. Klänningen dök upp igen när Victoria närvarade vid ett seminarium med anledning av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens 100-årsjubileum. Men då var det bruna bältet bytt mot ett svart. 

Iförd blå klänning i Reykjavik, Island. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

En nyans som återkommer i kronprinsessans garderob i höst är utan tvekan blått. Under besöket i Reykjavik såg vi henne i två blåa maxiklänningar. En i trendriktigt djurinspirerat mönster och en med diskret, rosa mönster som kronprinsessan matchade med puderrosa pumps. 

Vinrött 

Vinrött har synts en hel del hos modehusen, inte minst på skinnplagg och stövlar. Dessutom är vinrött en höstfärg som ofta återkommer. 

Vinrött verkar vara en favorit hos Victoria.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jumpsuiten har vi sett i olika färger och utföranden i höst. Kronprinsessan satsade på en vinröd – med stövletter i samma nyans – under besöket i Bosnien och Hercegovina.

Här i vinrött igen.Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Kronprinsessan anlände till kyrkomötets öppnande i en vinröd klänning med matchande pumps. Ett bälte fick markera midjan även här. 

Stövletter 

Kronprinsessan har burit stövletter till flera av sina outfits i höst. Vi har sett dem i både klarblått, beige och favoritfärgen vinrött. 

Vinröda pumps under utställning i Alingsås. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Beige stövletter på ett seminarium i september. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Blåa stövletter på Island. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Kronprinsessans besök i Bosnien och Hercegovina fick trubbel: