Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victorias stilfavorit – repris i svensk design: ”Dramatisk”

Här kröns Japans nye kejsare Naruhito i Kejsarpalatset i Tokyo
Victoria bar en klänning i svensk design under en middag på onsdagen. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessparet är i Bosnien och Hercegovina.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria valde höstens stilfavorit under en middag i Bosnien och Hercegovina på onsdagskvällen.

Klänningen – av svensk design – är av en modell som vi sett vår kronprinsessa i förut. 

– Hennes klänning känns både höstig och dramatisk, säger Expressens modeexpert Elin Slättberg.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel befinner sig just nu i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina. De är i landet tillsammans med statsrådet Isabella Lövin och har under resan band annat mött Sarajevos borgmästare, deltagit i en klimatkonferens och planterat körsbärsträd i parken Kosevo i Sarajevo. 

På onsdagskvällen närvarade kronprinsessparet och Lövin på en middag som hölls av Sveriges ambassadör Johanna Strömquist. Under middagen bar Victoria en svart klänning med höstens trendmönster: blommigt. Kronprinsessan tog ytterligare stilpoäng med sitt breda bälte i midjan – en 80-talsdetalj som kommit starkt i höst tillsammans med siluetter och andra accessoarer från årtiondet. Klänningen kommer från det svenska modehuset House of Dagmar, vilket twittraren HeavenLM uppmärksammade först. Klänningen är sydd i viskos, har hög hals och puffdetaljer i ärmarna. 

Verkar vara favorit

– Hennes klänning känns både höstig och dramatisk. Bältet i midjan är en stilfull detalj som ger vår kronprinsessa en härlig siluett. Det känns också extra kul att hon valt en svensk design, säger Expressens modeexpert Elin Slättberg. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel mötte Danmarks kronprins Frederik och kronprinsessan Mary under ett besök i Köpenhamn i september. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Klänningen verkar vara en favorit hos Victoria – hon bar nämligen en likadan, fast i en röd nyans, under besöket i Köpenhamn tidigare i höst, vilket Svensk Dam först rapporterade. Även då stylade hon klänningen med ett snyggt brett skärp i midjan. 

Kronprinsessan hyllar havet med svallande klänning