Victorias och Daniels lyxplan för nya sommarhusen

Kungen fostrades att sitta på tronen – och så är det även med prinsessan Victoria.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Foto: MATTIAS HELLSTROM / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kronprinsessfamiljen vid Haga slott i maj.
Foto: Linda Broström / Kungliga hovstaterna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel bygger inte bara ett nytt sommarhus på Värmdö, i Stockholms inre skärgård.

Fyra nya hus ska det bli på tomten, skriver Svensk Damtidning.

Dessutom har kronprinsessparet ansökt om att anlägga en pool och bygga en mur, enligt bygglovet.

Har du ett sommarställe?

Bygget av kronprinsessan Victorias och prins Daniels nya sommarbostad på Värmdö har påbörjats. Expressen har tidigare berättat att familjen köpt en tomt i kommunen och fått bygglov beviljat. 

På tomten finns det redan fyra byggnader som kommer att rivas. I bygglovet, som tidningen tagit del av, planeras en helt ny huvudbyggnad och tre intilliggande byggnader. 

Kronprinsessparet kommer behålla bryggan och sjöboden, som redan finns på tomten. Dokumenten visar också att makarna sökt tillstånd för anlägga en pool och en mur. 

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Nacka Värmdö Posten, som var först att rapportera om husbygget.

Nära till vännerna – och Haga

Enligt Svensk Damtidning är det H&M-paret Karl-Johan och Leonie Persson som lockat kronprinsessan Victoria och prins Daniel till Värmdö. 

Familjen kommer bo ett stenkast från sina vänner och dessutom ha gångavstånd till den exklusiva och populära golfbanan Fågelbro.

Enligt Margareta Thorgren är köpet en privat investering och bostaden som byggs kommer inte att vara en offentlig bostad. Familjen planerar att spendera helger och lov i det nya sommarhuset på Värmdö. Närheten till bostaden i Haga har varit avgörande för valet av tomt.

– Närheten till Stockholm och deras bostad i Haga har betydelse. Familjen har för avsikt att nyttja boendet under helger och lov, säger Margareta Thorgren till NVP.

Victorias och prins Daniels kärlekshistoria

Lärde känna varandra 2001 och gifte sig 2010 – minns tillbaka på gamla bilderna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.