Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victorias nya miljonköp – prisvinnande värstingbåten

Vem är vem i kungafamiljen? Vi reder ut
Kungafamiljen på kornprinsessan Victorias födelsedag.
Foto: UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM / UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM STELLA PICTURES
Kronprinsessfamiljen har enligt uppgifter köpt en nya motorbåt.
Foto: Nimbus Stockholm / nimbusstockholm.se
Kronprinsessan Victoria på sin födelsedag.
Foto: STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD / STELLA PICTURES

Kronprinsessfamiljen njuter av en välförtjänt ledighet efter en intensiv vår med mycket resor. 

Familjen har även unnat sig själva något ”litet” extra under årets semester – en fyra miljonersbåt med flera finesser. 

– Kronprinsessfamiljen tycker om att vara på havet, säger hovets presschef Margareta Thorgren. 

Det är högsommar, stekhett och vi befinner oss mitt i de mest populära semesterveckorna och självklart har även våra svenska kungligheter njutit av ledighet. 

I veckan umgicks bland annat kungaparet tillsammans med Madeleine och familjen på sitt älskade Öland där de avnjöt en härlig sommarlunch i Stora rör och Carl Philip och Sofia har enligt Svensk Dam hängt med småprinsarna på Gotland under sommaren. 

Men de som verkligen har slagit på stort det här året är Victoria och Daniel som nyligen införskaffade sig en värstingbåt för flera miljoner, enligt uppgifter till sajten Allt om kungligt

Modellen heter Nimbus 365 Coupé och är en cirka 10 meter lång och 3,5 meter bred motorbåt med modernt formspråk och vacker träinteriör. 

På Nimbus Stockholms hemsida beskrivs båten som en ”internationellt prisvinnande båt” där socialiseringsytor har kombinerats med utomordentliga långfärdsegenskaper, byggd för den som uppskattar enkelhet, komfort och säkerhet. 

Köpte båten i Göteborg

Allt om kungligt skriver också att familjen köpte båten i Göteborg och att de efter shoppingturen åt lunch på Långedrags värdshus i Västra Frölunda. 

Om båten har sjösatts är oklart, men enligt Margareta Thorgren har kronprinsessfamiljen bland annat tillbringat en längre period på Öland och även semestrat på olika platser i Sverige. 

Kungafamiljen är inte obekant med livet till sjöss. De har sedan tidigare en båt på Sollidens slott på Öland där de semestrar varje sommar och kungen är en van båtförare. 

– Kungen har båt och är en utmärkt skeppare och även kronprinsessfamiljen tycker om att vara på havet, säger Margareta Thorgren och fortsätter: 

– Kungen har sin båt på Solliden så han brukar köra ner den dit varje år . ◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.