Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Victorias kvällsbesök på skolor – letar åt Estelle

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel letar skola till prinsessan Estelle. Foto: SVEN LINDWALL
Kronprinsessfamiljen. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prins Daniel, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM / KUNGAHUSET

Hemliga besök efter skoltid och besked som drar ut på tiden.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är fullt upptagna med att försöka hitta en passande skola till prinsessan Estelle, 5, som snart ska börja i förskoleklass.

– Ingen av skolorna har fått något besked än. De drar på det så länge de kan, säger en person nära kronprinsessfamiljen.

I februari fyller prinsessan Estelle sex år och kommer att börja i förskoleklass till hösten. Enligt uppgifter till Expressen letar kronprinsessan Victoria och prins Daniel för fullt efter en lämplig skola till sin lilla prinsessa.

Estelles skolval är mycket viktigt eftersom hon är nästa på tur till tronen efter sin mamma Victoria.

Enligt uppgifter till Expressen är kronprinsessan Victoria och prins Daniel nu mycket upptagna med att försöka hitta en lämplig skola till henne. De har den senaste tiden bokat in flera besök på skolor i Stockholmsområdet för att sondera terrängen.

Enligt en person nära kronprinsessfamiljen är de intresserade av flera skolor och besöker skolorna för att bilda sig en uppfattning om vilken som är bäst. Foto: ROBIN UTRECHT/ABACAPRESS.COM/STELLA PICTURES

"De drar på det"

Svensk Damtidning skrev på onsdagen i sin papperstidning att Victoria och Daniel bestämt sig för Djurgårdsskolan på Djurgården. Hovet uttalar sig inte i tidningens artikel, men informationschef Margareta Thorgren är bestämd när hon talar med Expressen:

– Det är ingenting som är bestämt ännu. Prinsessan ska börja i förskoleklass, det är ett faktum, men vilken skola är fortfarande på planeringsstadiet. Den här skolan är inget som är bestämt överhuvudtaget.

Estelle kommer alltså inte börja på Djurgårdsskolan?

– Det är inget som är bestämt ännu. Det är fortfarande på planeringsstadiet. Men eftersom du frågar kan jag säga att det här är så nära en dementi man kan komma.

 

LÄS ÄVEN: Därför kommer inte Sofia till lunchen med kungen 

 

En person nära kronprinsessfamiljen ger samma uppgifter till Expressen och säger att Victoria och Daniel inte på långa vägar har bestämt sig.

– De är intresserade av flera skolor och besöker skolorna för att bilda sig en uppfattning om vilken som är bäst. De har flera alternativ, och än så länge har ingen av skolorna fått något besked. De drar på det så länge de kan för att undvika att alla ska vilja sätta sina barn där bara för att Estelle går där, säger uppgiftslämnaren.

Margareta Thorgren vid hovet: "På planeringsstadiet"

Expressen har uppgifter om att kronprinsessparet gjort besök kvällstid på flera skolor, efter att barnen gått hem, för att träffa personal. Överlag har de försökt undvika att dra till sig uppmärksamhet. Några av skolorna som diskuteras ska, enligt en uppgiftslämnare, vara Fredrikshovsskolan på Östermalm och Djurgårdsskolan på Djursholm. 

 

LÄS MER: Kungen och Silvia laddar inför valåret 

 

Men även Christinaskolan, utanför stan på Lidingö, har varit föremål för kungligt intresse.

– Det är i sådana fall ingenting som vi kommenterar. Det är någonting som ligger på den familjen att meddela, var de väljer att placera sitt barn, säger Åsa Johansson, rektor på Christinaskolan.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel följde med prinsessan Estelle till hennes första dag på förskolan 2014. Foto: SUVAD MRKONJIC

En källa nära kungafamiljen berättar om hemlighetsmakeriet:

– Det är jättemycket hemlighetsmakeri. De har besökt flera skolor men anstränger sig för att det inte ska märkas och komma ut. De vill verkligen undvika uppståndelse.

 

LÄS ÄVEN: Kungafamiljens plan för Madeleines förlossning 

 

Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, betonar att kronprinsessparet inte bestämt något men säger att de givetvis planerar.

– Det är på planeringsstadiet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!