Victorias härliga Sverigesommar

Hela familjen på Victoriadagen.
Foto: Tim Rooke/Rex/Shutterstock / TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Thomas Hallgren, Karin Elebring, kronprinsessparet och Malin Petersen, delägare på Arkösunds hotell.
Foto: Arkösunds hotell
Kronprinsessan Victoria och Prins Oscar på linneväveriet Växbo Lin i Bollnäs.
Foto: Växbo Lin

Kronprinsessparet har haft en fantastisk sommar - och rört sig i landet som vilka svenskar som helst.

Människor som stött på dem har tagit bilder och lagt ut på sociala medier - och kommentarerna är lyriska.

– Vi var lite starstruck allihop, efteråt, säger Malin Petersen, hotellägare i Arkösund som fick spontanbesök av kronprinsessparet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har i sommar visat sin närhet till det svenska folket. På allt från glassbarer i Vaxholm till ordinära restauranger i Östergötland och butiker i Hälsingland, har det rört sig bland vanligt folk som vilken familj som helst.

Och många gånger dyker de upp på bilder som lagts ut på sociala medier. Förutom alla positiva kommentarer som bilderna får, vittnar bilderna om att kronprinsessparet är måna om att leva ett så ordinärt liv som möjligt tillsammans med sina barn.


LÄS MER: Så firade kronprinsessan sin 39-årsdag


Och det har varit en intensiv sommarperiod för den svenska kungafamiljen. Sommaren inleddes med kungens 70-årsdag och sedan dess har kronprinsessparet deltagit vid både firanden och evenemang. En höjdpunkt var bland annat prins Oscars dop den 27 maj i Slottskyrkan.

Men att de officiella tillställningarna får stor uppmärksamhet är förståeligt, och ofta följer de ett strikt protokoll. Men det är vid de privata sammanhangen som kungligheterna visar hur vanliga de är.

Kronprinsessan Victoria och Prins Oscar på linneväveriet Växbo Lin i Bollnäs.
Foto: Växbo Lin

En bild är tagen i en butik i anslutning till linneväveriet Växbo Lin i Bollnäs. Kronprinsessan, ledigt klädd i jeans, en v-ringad t-skjorta och vita gympaskor, bär omkring prins Oscar i famnen.

"Idag har vi härligt besök i fabriken av Kronprinsessan Victoria och Prins Oscar. Passande nog har vi Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllopsduk 'Vintergatan' uppdukad i butiken".

"Så fint besök", skriver en användare, "Hoppas hon är lika trevlig som hon verkar", skriver en annan.

Bad om tillstånd

Butikens personal, som lagt ut bilden, påpekar att de bett om lov innan de tog bilden och fått illstånd att publicera den på sociala medier.

En annan bild visar kronprinsessparet på en glassbar i Vaxholm.

"Min dotter Sofia har precis serverat glass till kronprinsessan Victoria och prins Daniel", skriver en pappa lyriskt.


LÄS MER: Här tar kronprinsessan Victoria emot regeringen - iklädd en blus för 299 kronor


Ytterligare en bild är tagen på en hotellrestaurang i Arkösund i Östergötland, dit kronprinsessparet plötsligt kommit för att äta lunch.

När lunchen var avklarad tittade prinsessparet runt på det nyrenoverade hotellet.

Arkösunds hotell
Foto: Thomas Hallgren, Karin Elebring, kronprinsessparet och Malin Petersen, delägare på Arkösunds hotell.

– De tittade runt och de sa att de tyckte det var fint, säger hotellägaren Malin Petersen som också frågade prinsessparet om de fick ta en bild i hotellmiljön.

Personalen var imponerad av hur vänliga prinsessparet var. De småpratade med gäster som kom fram och hälsade och var allmänt trevliga.

– Vi var lite starstruck allihop, efteråt, säger Malin Petersen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.