Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Victorias generade knuff – efter kungens skämt

Victoria gav kungen en liten knuff under fördelsedagssången. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kungen sjöng något som bara kronprinsessan kunde höra, och hade svårt att hålla sig för skratt åt sin egen lustighet. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Prinsessan Estelle blev lite trött mot slutet av konserten. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Daniel under lördagens firande. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Glada miner på kronprinsessan Victoria och kungen. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Texten i ”Ja må hon leva” hade ändrats vilket överraskade Victoria – och kungen såg ut att skruva texten ett varv till. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 8

Kronprinsessan Victoria fyller 41 år och dagen firades traditionsenligt med en hyllningskonsert på Borgholms IP, som sänds i SVT.

I slutet av konserten reste sig alla upp för att sjunga för Victoria, hon överraskades av att texten var omgjord och löd ”av kärlek ska hon leva”.

Men kungen kunde inte låta bli att skämta – han sjöng en helt egen variant som fick Victoria att knuffa till sin pappa och se mycket generad ut.

Kronprinsessan Victoria fyller 41 år och firades traditionsenligt på Sollidens slott på Öland. På kvällen hölls en hyllningskonsert på Borgholms IP. 

Årets program under hyllningskonserten bjöd på underhållning av artister som Peter Jöback, Alexander Rybak, Jessica Andersson och John Lundvik. Programledare var Kalle Moraeus.

 

LÄS MER: Estelles show under Victorias firande

 

Hela kungafamiljen närvarade: kungen, drottningen, kronprinsessan, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Av de små barnen var det bara prinsessan Estelle som var på plats.

Kronprinsessan berättade tidigare under dagen att hon blev varm i hjärtat av att se sin familj och de tusentals människor som kommit för att fira hennes födelsedag.

Kungafamiljen under firandet av Victoria. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Victoria delade ut generad knuff efter kungens skämt

I slutet av konserten hyllades Victoria på ett speciellt sätt. Texten i ”Ja må hon leva” hade ändrats till: ”av kärlek ska hon leva, av kärlek ska hon leva, av kärlek ska hon leva uti hundrade år”. Victoria såg överraskad och rörd ut när hon hörde de omgjorda textraderna – riktade till henne.

Men kungen kunde inte låta bli att skämta med sin dotter just under födelsedagssången. Kungen sjöng något som bara kronprinsessan kunde höra, och hade svårt att hålla sig för skratt åt sin egen lustighet. Victoria svarade med att knuffa till sin pappa och se mycket generad ut. 

 

LÄS MER: Victorias modedrag – svenska favoriten

 

Kronprinsessan log förläget, men lyckades samla ihop sig till att födelsedagssången sjungits klart. Därefter vinkade kungafamiljen hej då till publiken och åkte i bilar tillbaka till Solliden. Tidigare under dagen berättade Victoria att kvällen skulle spenderas privat tillsammans med familjen. 

– Det bästa är att man får vara tillsammans. Det är det finaste som finns, sa hon.

”Grattis kronprinsessan!” spelades in tidigare under kvällen och sänds på SVT kl 21:00.