Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Victorias förhoppning om Estelles framtid

Se bilderna från nationaldagsfirandet.
Kronprinsessan Victoria hoppas kunna komma ut på längre vandringar med hela familjen. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Under torsdagen avslutade kronprinsessan sin vandring genom Sveriges alla landskap med en fjällvandring i Dalarna. 

Victoria har en stor kärlek till naturen – och hoppas att dottern Estelle ska ta efter.

– Min stora förhoppning är att hon ska tycka att det är härligt att vistas ute i naturen, säger hon till Aftonbladet. 

Under två års tid har kronprinsessan Victoria vandrat genom Sveriges alla 25 landskap. Under torsdagen gick kronprinsessan i mål efter att ha vandrat uppför Dalarnas Fulufjäll. 

Tillsammans med prinsessan Sofia gick under torsdagen kronprinsessan Victoria i mål efter att ha vandrat genom Sveriges alla landskap. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

– Det är med lite vemod som jag går här. Jag har fått se och lära mig så mycket. Om naturen och vår kulturhistoria. Det är något jag kommer vidareberätta för bland annat Estelle, säger hon till tidningen Aftonbladet.

”Önskar att hon ska känna samma glädje” 

Kronprinsessan har flera gånger tidigare uttryckt sin kärlek för naturen och talar ofta om vikten av att vi värnar om våra skogar. 

Prinsessan Estelle hade gärna följt med sin mamma på vandringen uppför Fulufjället. Foto: foto@royalcourt.se / Foto: Linda Broström Kungl.

Att hon även är förtjust i friluftslivet är ingen hemlighet och under sin vandring på fjället berättar kronprinsessan för Aftonbladet om sin önskan att föra vidare sin glädje till sin dotter. 

– Min stora förhoppning är att hon ska tycka det är härligt att vistas ute i naturen. Det har givit mig så mycket och jag önskar att hon ska känna samma lust och glädje, säger hon till tidningen.

Stora planer för framtiden 

Att den lilla prinsessan tycker om naturen finns det redan tydliga tecken på. 

Inför kronprinsessans vandring på Fulufjället bad Estelle om att få följa med sin mamma men fick stanna hemma då turen inte var ordnad för sjuåriga prinsessan att följa med. 

När kronprinsessan gick i mål belönades hon med en krans och en dalahäst. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Torsdagens vandring bar av uppför Fulufjället i Dalarna. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Victoria berättar dock för Aftonbladet att hon mer än gärna skulle ta med sig både sin dotter och prins Oscar på en längre vandring även om det ännu inte hunnit bli av. 

– Jag har stora tankar och förhoppningar om det. Oscar är lite för liten ännu, men egentligen är det väl bara att ta tag i det.