Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victorias fina gest mot de Förintelseöverlevande

Michael Bindefeld delar varje år ut stipendium på Förintelsens minnesdag. Här berättar han själv om familjens historia under andra världskriget.
Kronprinsessan Victoria i samband med en minneshögtid med anledning av 75-årsdagen av koncentrationslägret Auschwitz befrielse.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria har blivit fast på flygplatsen i Polen sedan statsplanet återigen fått tekniska problem och stannat på backen.

– Ja, det stämmer att kronprinsessan stannar över en natt, bekräftar hovets presschef Margareta Thorgren för TT.

Victoria deltog tillsammans med statsminister Stefan Löfven (S) samt talmannen Andreas Norlén under måndagen i minnesceremonin för befrielsen av förintelselägret Auschwitz-Birkenau.

Samtliga överlevande från Förintelsen som var med på resan har kunnat åka hem med det andra statsplanet under kvällen. Men för att göra detta möjligt, valde Victoria att stanna på flygplatsen och åka hem reguljärt klockan 05 på tisdagsmorgonen.

Även statstjänstemän har stannat kvar på flygplatsen för att göra det möjligt för samtliga överlevare att komma hem under kvällen. Stefan Löfven samt Andreas Norlén har dock fått plats på plan med destination Sverige.

Det är inte första gången som tekniska problem ställer till det under kungliga resor. Under en resa till Indien i december blev kungaparet, utrikesministern och näringsministern drabbade av flygstrul vilket tvingade samtliga att åka ekonomiklass på reguljärflyget. I november drabbades Victoria, prins Daniel och miljöminister Isabella Lövin (MP) under en resa till Bosnien. Anledningen: tekniska problem med statsplanet.

 

SE MER: Överlevarna berättar - 75 år efter att fångarna befriades

Överlevarna av förintelsen berättar – 75 år efter att fångarna i Auschwitz befriades.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.