Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victorias brudbukett spås bli ny trend

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
2. FLORISTENS BETYG. Lina Supstiks som kommit tvåa i yrkes-VM för florister och trea i svenska mästerskapen i blomsterbinderi ger kronprinsessans brudbukett fyra getingar i betyg.

Helvit och droppformad. 

Sådan var designen på kronprinsessans brudbukett. 

- Alla brudar kommer vilja ha den här varianten 2011, men kanske inte i bara vitt, spår Lina Supstiks som tagit guld i yrkes-SM för florister. 

Hovets florist Claes Carlsson hade skapat en bukett med traditionella svenska sommarblommor och en del exotiska inslag till Victoria.

 - Det var fascinerande att han använde azalea, som man kanske mest förknippar med julen, tycker Lina Supstiks från Prinsgatans blommor i Göteborg.

 Mårbackapelargonerna förvånade också en smula.

 - De säljs ju vanligtvis för att stå i köksfönster, men de funkade väldigt bra i det här sammanhanget, säger Lina Supstiks som kom trea i senaste svenska mästerskapen i blomsterbinderi.

 För egen del skulle hon dock ha valt lite mer färg om hon hade fått hedersuppdraget att komponera kronprinsessans bukett.

 - Jag hade tillsatt några ljusa pasteller som svagt lila och rosa så att blomsorterna framträtt tydligare. Och så tycker jag att Victoria som är så nätt borde ha haft en mera avsmalnande droppform på buketten, säger Lina Supstiks.


Prisbelönta floristen Lina Supstiks betyg på brudbuketten

Form: 4 getingar

 ”Buketten är fantastiskt vacker, men nästan lite för stor för Victoria som är så nätt. Den hade blivit ännu bättre om den varit avsmalnande nedtill och kanske haft ett litet släp.”


Färg: 3 getingar

 ”Det är faktiskt lite, lite mesigt att ha bara vitt. Brudbuketten smälter in i klänningen. I en yrkestävling hade det här inte fått högt betyg, men nu handlar det förstås om ett kungligt och traditionstyngt bröllop. Jag tycker ändå att man kunde ha tagit in några pasteller för att få blomsorterna att framträda tydligare.”


Idé: 5 getingar

 ”Jättefint och folkligt. Doftrankorna som hänger ner doftar tillsammans med liljekonvaljen otroligt vackert och ger säkert kronprinsessan ett fint doftminne. Lite busigt att kombinera så många

 sorter och att plocka in mårbackapelargoner och en julblomma som azalea.”

 Teknik: 5 getingar

 ”I tävlingssammanhang går man fram och rycker i blommorna för att se om de sitter kvar, men Victoria har hållit buketten så fint så den har säkert inte varit framtung. Den ser ut att vara behaglig att hålla i och har förmodligen tagit en fyra timmar att komponera.”

 Totalt betyg: 4 getingar

FAKTA

Kronprinsessans brudbukett


I buketten ingick konvalj, ros, phalaeonopsisorkidé, pion, klematis, rosenskära, doftranka, luktärt, fänrikshjärta, mårbackapelargon, amazonlilja, gardenia, azalea, löjtnantshjärta, samt den traditionella
myrten från Sofiero.
Då Silvia stod brud hade hon också liljekonvaljer och doftranka i buketten, men hon nöjde sig med tre blomsorter. Den sista var jasmin.
Källa: Hovet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.