Hotel Okura, Tokyo. Foto: Hotel OkuraHotel Okura, Tokyo. Foto: Hotel Okura
Hotel Okura, Tokyo.  Foto: Hotel Okura
Prins Daniel stannar i Sverige när Victoria är i Japan. Foto: Olle SporrongPrins Daniel stannar i Sverige när Victoria är i Japan. Foto: Olle Sporrong
Prins Daniel stannar i Sverige när Victoria är i Japan.  Foto: Olle Sporrong

Victorias boende är ett av de lyxigaste i Tokyo

Publicerad

TOKYO. Kronprinsessan Victoria bor på femstjärniga Hotel Okura när hon är på jobbresa i Tokyo.

Kvar på Haga slott är pappalediga prins Daniel – som tar hand om Estelle, 5, och Oscar, 1.

Kronprinsessan Victoria är på besök i Tokyo i Japan.

Den här gången är båda hennes barn – Estelle, 5, och Oscar, 1 – kvar hemma i Sverige. Senast kronprinsessan reste utomlands till Italien var prins Oscar med på resan.

– Prins Oscar är fortfarande så pass liten att han behöver vara i närheten av sin mamma, sa Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet, då.

Men nu – när prins Daniel berättat att han planerar att trappa ner på de kungliga uppdragen för att vara hemma mer med barnen – får Oscar stanna hemma.

– Det är endast kronprinsessan som reser till Japan, säger Ulrika Näsholm vid hovet.

 

När Victoria är på besök i Japan är Prins Daniel hemma i Sverige.Foto: Hotel Okura

Victorias hotell – anrikt med historia

Medan Daniel, Estelle och Oscar är kvar hemma på Haga slott checkar Victoria in på femstjärniga Hotel Okura i Tokyo.

Hotellet ligger i Roppongi i Tokyo. Med 796 rum räknas det som ett av de lyxigaste hotellen i staden. Alla amerikanska presidenter sedan Richard Nixon (1969) har bott på hotellet.

Det billigaste standardrummet kostar omkring 41 040 japanska yen per natt, vilket motsvarar omkring 3 400 kronor.

Presidentsviten, det dyraste, har inget pris tillgängligt för allmänheten utan ges på offert. En vanlig svit på hotellet kostar 145 800 japanska yen per natt, motsvarande strax över 12 000 kronor.

 

Sviten på Hotel Okura. Foto: Hotel Okura

Besök i fyra dagar

Besöket i Tokyo pågår i fyra dagar, från tisdag till fredag, och Victoria ska träffa företag i fiskenäringen, besöka en matbutik och åka till en fiskmarknad. Bland annat.

Inför besöket har hon förberett sig genom möten med Utrikesdepartementet och på tisdagen får hon också en briefing om Japan på svenska ambassaden i Tokyo.

– Kronprinsessan är alltid väl förberedd inför resor, säger Ulrika Näsholm vid hovet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.