Victorias blommiga fullträff – här möter hon Estlands president

Kronprisessan Victoria.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria och Kersti Kaljulaid.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under måndagen träffade hon Estlands president Kersti Kaljulaid.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria tog under måndagen emot Estlands president Kersti Kaljulaid på Slottet.

”Det var ett jättebra möte i dag med kronprinsessan Victoria där vi diskuterade estniska och svenska relationer”, skriver presidenten på Twitter.

Dagen till ära bar kronprinsessan en blåblommig klänning av samma märke som hon burit flera gånger tidigare.

Estlands president Kersti Kaljulaid, 51, är på besök i Sverige med anledningen av att det har gått 100 år sedan länderna först upprättade diplomatiska förbindelser, och 30 år sedan de återupprättades efter att Estland gått ur Sovjetunionen.

Under måndagen träffade hon dels statsminister Stefan Löfven, men under förmiddagen hann hon med ett besök på kungliga slottet där hon togs emot av kronprinsessan Victoria.

”Det var ett jättebra möte i dag med kronprinsessan Victoria där vi diskuterade estniska och svenska relationer, digitala ekosystem och hur vi kan hjälpa kvinnor och barn, FN:s agenda 2030, hållbarhet och klimat”, skrev presidenten på Twitter efter mötet.

https://twitter.com/KerstiKaljulaid/status/1442436390080466944

Kronprinsessan hade dagen till ära på sig en blåblommig klänning av märket By Malina och ett par matchande högklackade skor, med håret uppsatt i en knut i nacken.

Om det är ett av Victorias favoritmärken går inte att slå fast, men faktumet att kronprinsessan vid flertalet tillfällen de senaste åren har setts bära kreationer från By Malina, fick Expressens modeexpert Linnéa Sjölund att reagera.

– Det är kul att se att kronprinsessan fortsätter att välja svenska märken. Här i en klänning från favoritmärket By Malina som vi sett mycket av på sistone. Klänningen känns passande i färg och mönster då vi lämnar sommaren för att gå mot mer höstiga toner, sägerExpressens modeexpert Linnéa Sjölund.

Se mer: Prinsessornas Nobelklänningar genom åren

Prinsessornas Nobelklänningar genom åren

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.