Victoria på sommarsemester i Sverige med Daniels familj

Kronprinsessan Victoria stannade till hos Meja Hagström, 13, när hon och familjen besökte Falun.
Foto: PRIVAT/JOAKIM HAGSTRÖM
Hela kronprinsessfamiljen var med, även prins Oscar.
Foto: Utrecht Robin/action press/REX/Shutterstock

Medan syskonen Madeleine och Carl Philip roar sig i Saint-Tropez väljer Victoria och Daniel en sommarsemester i Sverige.

Under onsdagen syntes de med prins Daniels familj i Falun, skriver Dala-Demokraten.

– Victoria frågade mig om vad det var som hände på torget, säger Meja Hagström, 13, som fick chans till en snabb pratstund med kronprinsessan.

Expressen har tidigare rapporterat om prinsessan Madeleine och prins Carl Philips semester med sina respektive i lyxorten Saint-Tropez i södra Frankrike.

Samtidigt som syskonen och deras familjer befinner sig där – väljer kronprinsessan Victoria och prins Daniel en sommarsemester i Sverige.

Dala-Demokraten rapporterar att paret, med deras två barn Estelle och Oscar, syntes till i Falun. Meja Hagström, 13, fick syn på familjen när de passerade Stora torget.

– Vi satt där och kollade upp och helt plötsligt såg vi att Daniel gick förbi! Jag kände igen honom och sen sa pappa att Victoria kommer precis bakom. Då skickade pappa upp mig och sa att jag skulle fråga om en bild, säger hon.

Hur var det att fråga henne om en bild?

– Jag var lite nervös för vad hon skulle svara men hon var så snäll och sa att det gick jättebra. Hon var väldigt trevlig.

Barnen Estelle och Oscar var med mamma och pappa i Falun.
Foto: ERIKA GERDEMARK/KUNGAHUSET.SE

Meja Hagström, 13: "Victoria frågade mig"

Meja Hagström har sett kronprinsessan Victoria och prins Daniel i tidningar och på tv flera gånger och tycker att de är duktiga.

– De är ju helt normala och sticker inte ut på något sätt. Det var ingen annan på torget som verkade känna igen Victoria när hon kom, för hon smälte ju in som vem som helst. 

Kronprinsessfamiljen och prins Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, var på Stora torget samtidigt som militärmusikfestivalen Dala Tapto pågick.

– Victoria frågade mig om vad det var som hände på torget. Det var någon musikparad av något slag och de skulle väl ut på stan och frågade vad det var. Jag tror att de skulle dit och titta sen, berättar Meja.

Musikfestival pågick när kronprinsessfamiljen var i stan.
Foto: PRIVAT/JOAKIM HAGSTRÖM

Prins Daniel bodde i Falun

Prins Daniel bodde under sin uppväxt en kortare period i Falun innan han och familjen flyttade till Ockelbo.

Varken kronprinsessan Victoria eller prins Daniel har några officiella åtaganden fram till den 14 juli, då kronprinsessan Victoria firar sin 40-årsdag med flera officiella arrangemang.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.