Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronprinsessan besökte palestinskt flyktingläger

Kronprinsessan Victoria.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte en skola i ett flyktingläger utanför Amman.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victoria vid Skandinaviska skogen.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel befinner sig just nu i Jordanien för ett fem dagar långt besök i Jordanien och Libanon.

Dag två var fullspäckad med bland annat en vandring vid "Jordan trail", ett besök vid ett palestinskt flyktingläger och ett besök vid det som hävdas vara platsen där Jesus döptes.

I går anlände kronprinsessan Victoria och prins Daniel till Jordanien. De åkte då direkt från flygplatsen till Ammans 3 000 år gamla citadell, där en svensktalande guide berättade om landets historia.

I dag fortsatte man resan med ett fullspäckat program. Dagen inleddes tidigt på morgonen med en fem kilometer lång vandring längs med den 65 mil långa leden "Jordan trail".

Sällskapet hade turen att få exemplariskt väder under turen, och kronprinsessan var på gott humör.

– Det är första gången jag går just den här vandringsleden, säger kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Jordan trail.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Victoria besökte palestinskt flyktingläger

Därefter åkte Victoria och Daniel vidare till Döda havet och gränsen mellan Israel och Jordanien. Där fick kronprinsessan träffa olika representanter från olika miljögrupper i Jordanien, samt landets vattenminister som berättade om vattenbristen i området.

Man besökte även "Jesu dopplats" – platsen vid Jordanfloden där Jesus påstås ha blivit döpt – där Victoria blev påmind om att hennes pappa, kung Carl Gustaf, blev döpt i samma vatten.

Kronprinsessparet besökte även Skandinaviska skogen – som kung Carl Gustaf fick som gåva vid ett statsbesök för nästan 30 år sedan – och en skola i ett palestinskt flyktingläger nära Amman, där man togs emot med dans och sång.

Kvällen kommer kronprinsessan Victoria att spendera på den svenska ambassaden, där hon kommer att ta emot olika gäster från Jordanien.

Under morgondagen fortsätter Victoria och Daniel den fem dagar långa redan vidare till Libanon.

Kronprinsessparet besökte en skola i ett flyktingläger utanför Amman.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN