Kronprinsessan Victoria får många svåra frågor från prinsessan Estelle, 5. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESKronprinsessan Victoria får många svåra frågor från prinsessan Estelle, 5. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria får många svåra frågor från prinsessan Estelle, 5. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria är i Malmö där hon b land annat ska inviga Marinpedagogiskt center. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESKronprinsessan Victoria är i Malmö där hon b land annat ska inviga Marinpedagogiskt center. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria är i Malmö där hon b land annat ska inviga Marinpedagogiskt center.  Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Prinsessan Estelle är engagerad när det gäller natur och miljö. Foto: ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURESPrinsessan Estelle är engagerad när det gäller natur och miljö. Foto: ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Prinsessan Estelle är engagerad när det gäller natur och miljö. Foto: ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Victoria om Estelles svåra frågor: "Skarp tjej"

Publicerad

MALMÖ. Kronprinsessan Victoria får många svåra frågor från prinsessan Estelle, 5.

I samband med invigningen av Marinpedagogiskt center i Malmö berättade Victoria: 

– Det är en skarp tjej!

På onsdagen var kronprinsessan Victoria i Malmö.

Bland annat för att inviga Marinpedagogiskt center i Malmö, där barn och unga ska kunna bekanta sig med havet och lära sig konsekvenserna av att skräpa ner i våra hav.

Då berättade Victoria i sitt invigningstal om sin 5-åriga dotter, prinsessan Estelle, och hennes engagemang för natur och miljö.

– Hemma har jag en liten dotter, prinsessan Estelle. Hon är väldigt intresserad av allt som har med natur och miljö att göra.

Victoria på Marinpedagogiskt center i Malmö.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

"En skarp tjej"

Hon berättade om ett besök på Askölaboratoriet i förra veckan, dit Estelle fick följa med.

– Redan i båten på vägen dit började hon dyka ner i alla frågor. Det är en skarp tjej. "Mamma, vad är det för skillnad på sjögräs och alger?", sa Victoria och skrattade.

– Nu var det så att vi hade några forskare med ombord så hon kunde ju ställa frågor till dem. Så vi fick lära oss att sjögräs har rötter och inte alger.

Victoria förklarade hur viktigt samtalen med forskare och sakkunniga – och att prova det praktiska ute på fält är. Särskilt i tidig ålder.

– Hon lyssnade och det blev ännu fler frågor förstås. Det är ju det här som är så viktigt. Dörren som öppnas till en ny värld. Vi fick lära oss om en helt ny värld för henne, världen under ytan.

Fick guidad tur av barnen

Några av barnen som Victoria träffade.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Efter sitt invigningstal fick Victoria en guidad tur av det nya centret vid Ribersborgsstranden, precis vid vattnet.

Skolbarn från en svensk och en dansk skolklass visade upp de olika stationerna som fanns inne på centret.

Victoria ställde flera frågor till barnen, som till exempel om de brukar titta efter MSC-märkt fisk i mataffären.

– Det brukar jag försöka göra, berättade Victoria.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.