Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria om Estelles svåra frågor: "Skarp tjej"

Kronprinsessan Victoria får många svåra frågor från prinsessan Estelle, 5.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria är i Malmö där hon b land annat ska inviga Marinpedagogiskt center. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Prinsessan Estelle är engagerad när det gäller natur och miljö.Foto: ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

MALMÖ. Kronprinsessan Victoria får många svåra frågor från prinsessan Estelle, 5.

I samband med invigningen av Marinpedagogiskt center i Malmö berättade Victoria: 

– Det är en skarp tjej!

På onsdagen var kronprinsessan Victoria i Malmö.

Bland annat för att inviga Marinpedagogiskt center i Malmö, där barn och unga ska kunna bekanta sig med havet och lära sig konsekvenserna av att skräpa ner i våra hav.

Då berättade Victoria i sitt invigningstal om sin 5-åriga dotter, prinsessan Estelle, och hennes engagemang för natur och miljö.

– Hemma har jag en liten dotter, prinsessan Estelle. Hon är väldigt intresserad av allt som har med natur och miljö att göra.

Victoria på Marinpedagogiskt center i Malmö.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

"En skarp tjej"

Hon berättade om ett besök på Askölaboratoriet i förra veckan, dit Estelle fick följa med.

– Redan i båten på vägen dit började hon dyka ner i alla frågor. Det är en skarp tjej. "Mamma, vad är det för skillnad på sjögräs och alger?", sa Victoria och skrattade.

– Nu var det så att vi hade några forskare med ombord så hon kunde ju ställa frågor till dem. Så vi fick lära oss att sjögräs har rötter och inte alger.

Victoria förklarade hur viktigt samtalen med forskare och sakkunniga – och att prova det praktiska ute på fält är. Särskilt i tidig ålder.

– Hon lyssnade och det blev ännu fler frågor förstås. Det är ju det här som är så viktigt. Dörren som öppnas till en ny värld. Vi fick lära oss om en helt ny värld för henne, världen under ytan.

Fick guidad tur av barnen

Några av barnen som Victoria träffade.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Efter sitt invigningstal fick Victoria en guidad tur av det nya centret vid Ribersborgsstranden, precis vid vattnet.

Skolbarn från en svensk och en dansk skolklass visade upp de olika stationerna som fanns inne på centret.

Victoria ställde flera frågor till barnen, som till exempel om de brukar titta efter MSC-märkt fisk i mataffären.

– Det brukar jag försöka göra, berättade Victoria.