Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria om Estelle som storasyster

När prins Oscar föddes blev prinsessan Estelle storasyster. ”Beskyddande", enligt mormor Silvia.
Foto: KATE GABOR/KUNGAHUSET.SE
Hela familjen: Kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle och prins Daniel.
Foto: Sven Lindwall

I år fick prinsessan Estelle en lillebror, prins Oscar.

Kronprinsessan Victoria berättar i SVT:s "Året med kungafamiljen" hur Estelle är som storasyster.

– Väldigt fin, säger Victoria.

När SVT sammanfattar året i "Året med kungafamiljen" är det omöjligt att bortse från att kronprinsessfamiljen fått en ny medlem. Prins Oscar föddes den 2 mars, och med det blev lilla Estelle storasyster.

Prinsessan Estelle, som i dag är fyra år, tar sin roll på allvar. Det berättar mamma Victoria i "Året med kungafamiljen" som sänds i SVT1 klockan 20.00 i kväll.

– Hon är en väldigt duktig storasyster. Otroligt varm och inkluderade. Hon har tålamod. Så hon är en väldigt fin storasyster, säger kronprinsessan Victoria i programmet.

Kronprinsessan Victoria: "Omtumlande"

Victoria berättar att året på ett privat plan har varit omtumlande.

– Det har varit omtumlande på det sättet att vi har fått en till familjemedlem. Det har varit fantastiskt att uppleva lilla Oscar. Han är snart ett år så det är mycket som händer i den kroppen. Det är en fantastisk gåva att följa ett barn så nära och se hans utveckling.

I "Året med kungafamiljen" berättar Victoria också om att kungafamiljen i stort genomgått stora händelser på det personliga planet.

– Min bror har också blivit far. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått en son. Han är helt underbar, lille Alexander.

"Året med kungafamiljen" sänds i SVT1 klockan 20.00 i kväll.

Silvia: "Väldigt beskyddande"

Det är inte första gången som prinsessan Estelle får beröm för hur hon är som storasyster. Mormor Silvia har tidigare berättat för Expressen hur hon tar väldigt väl hand om lille Oscar.

– Hon är speciell förstås. Hon är beskyddande och väldigt söt mot honom. Det känns tryggt när man se de två tillsammans, sa drottning Silvia då.

Prins Oscar är snart nio månader gammal. Prinsessan Estelle är fyra år och fyller fem i februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.