Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria och Sofia avslöjar allt om sina bröllop

Alla kungafamiljens kvinnor avslöjar nu hemligheter om sina bröllop i en ny SVT-dokumentär om de kungliga brudklänningarna.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: OLLE SPORRONG

Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia.

Alla kungafamiljens kvinnor avslöjar nu hemligheter om sina bröllop i en ny SVT-dokumentär om de kungliga brudklänningarna.

– För första gången berättar de om arbetet bakom brudklänningarna, men bjuder också på personliga minnen från bröllopsdagen, säger Sara Bull, producent till "Kungliga brudklänningar" som sänds i vår.

SVT planerar en ny dokumentärfilm om kungafamiljen. Arbetsnamnet är "Kungliga brudklänningar" och tar avstamp i den utställning som hovet öppnade på Slottet där drottning Silvias, kronprinsessan Victorias, prinsessan Madeleines, prinsessan Sofias och prinsessan Lilians brudklänningar ställdes ut.

Dokumentären kommer, enligt uppgifter till Expressen, att sändas i vår och alla de kungliga kvinnorna – Silvia, Victoria, Madeleine och Sofia – medverkar.

Även prinsessan Madeleine medverkar i programmet.Foto: PATRIK ÖSTERBERG / ALL OVER PRESS PATRIK ÖSTERBERG PATRIK ÖSTERBERG /

Nu väljer Sara Bull, producenten som också gör "Året med kungafamiljen" för SVT, att bekräfta att programmet kommer att sändas.

– Vi är fortfarande mitt uppe i produktionen och har massor kvar att göra och vi hade nog tänkt hemlighålla projektet lite till, men i och med att Expressen nu fått nyss om programmet så känns det ändå roligt att äntligen få berätta lite om vad vi arbetat med under det senaste året.

 

LÄS ÄVEN: Här är de nya bilderna på prins Oscar och prinsessan Estelle

 

"Det är oslagbart"

Vad kommer vi att få se i programmet?

– Vi har utan tvekan ett helt unikt material eftersom vi har fått möjlighet att följa med bakom kulisserna och filmat på ställen där inget tv-team har släppts in förut. Vi har fått exklusiva intervjuer med drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia. För första gången berättar de om arbetet bakom brudklänningarna, men bjuder också på personliga minnen från bröllopsdagen.

Drottning Silvia och kungen under deras bröllopsdag den 19 juni 1976.Foto: PRB / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ingen av de svenska prinsessorna har tidigare berättat så öppenhjärtigt om sina bröllop som de gör i dokumentären, som sänds i SVT i vår.

– Tyvärr kan jag inte berätta mer än så just nu, men jag kan säga att det är oslagbart att få göra detta program med SVT eftersom det gör att vi har tillgång till SVT Arkiv med alla fantastiska bilder från de olika bröllopen som det ska bli härligt att få visa upp för svenska folket igen – nu med fullt fokus på de kungliga brudklänningars historia, säger Sara Bull.

 

LÄS ÄVEN: Läskiga dramat bakom Victorias 40-årspresent

 

Invigdes av alla – förutom Madeleine

Dokumentären "Kungliga brudklänningar" kom till efter utställningen med samma namn på Slottet. Den invigdes av alla de kungliga kvinnorna, förutom Madeleine som blev magsjuk.

– Utställningen blev omåttligt populär och eftersom det här inte bara är vackra brudklänningar utan också en form av tidsdokument och en del av Sveriges kulturarv och designhistoria så ville vi ta tillfället i akt och föreviga detta på film för Sveriges Television, säger Sara Bull, producent.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.