Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria mötte soldater i kyligt vinterlandskap

Kungligt besök av kronprinsessan Victoria hos Arméns jägarbataljon och Försvarsmaktens vinterenhet.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Finskor byttes ut mot snöskor när kronprinsessan Victoria besökte Arvidsjaur i Norrbotten. 

Ute i snölandskapet iklädd militäruniform träffade hon soldater och körde skoter.

– Kronprinsessan tyckte att det var ett intressant besök, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet.

Under onsdagen den 23 januari besökte kronprinsessan Victoria Arméns jägarbataljon och Försvarsmaktens vinterenhet i Arvidsjaur, som är en del av Norrbottens regemente I 19 och ett av Sveriges största. Där fick hon träffa soldater som genomgår grundutbildningen på Arméns jägarbataljon och fick en genomgång av deras uppgifter och verksamhet.

Kronprinsessan iklädd i militäruniform.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Syftet med programmet är att uppmärksamma den svenska beredskapen och försvaret, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet.

Uppdraget vinterenheten har är att bland annat utbilda svenska förband i att arbeta i vinterklimat, och utbildningen ges i Boden och Arvidsjaur. Kronprinsessan fick se på en observationsplats och en vinterbivack. Hon fick även testa på att gå med snöskor och köra skoter som är en del av Jägarbataljonens utrustning.


Kronprinsessan fick testa att gå med snöskor.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Besöket gjordes i försvarsmaktens regi.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

– Kronprinsessan tycker att det är ett viktigt arbete att visa upp Sverige och den beredskap som finns. Framför allt att träffa personer som går under utbildning och sätta ljus på de här frågorna, säger Margareta Thorgren.


Kronprinsessan besökte ett av Sveriges största regemente.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.