Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria: "Man slits mellan olika roller"

Kronprinsessan Victoria fyller 40 år i år.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Victoria berättar nu om hur hon får livspusslet att gå ihop.Foto: (C) LOOK PRESS / BULLS

I juli fyller kronprinsessan Victoria – vår blivande drottning – 40 år.

I TV4:s ”Victoria 40” berättar hon hur hon balanserar rollen som kronprinsessa med livet som tvåbarnsmamma.

– Barn går igenom olika känsliga perioder och då gäller det att vara där särskilt mycket, säger hon i programmet som sänds på torsdag klockan 20.00 i TV4.

Den 14 juli firar kronprinsessan Victoria sin 40-årsdag. Inför jubileet har TV4 gjort en dokumentär i två delar. 

I den andra delen, som sänds i kanalen klockan 20.00 på torsdag, berättar Victoria hur hon hittar balans i livet.

– Att vara utomhus är en nyckel för mig. Det är någonting som laddar mina batterier och som jag har behov av. Jag är inte en inomhusperson. Jag behöver komma ut och känna att jag får andas lite, säger hon i "Victoria 40".

Kronprinsessan tar upp att hon förut inte hade så många i sitt liv att ta hänsyn till – men att hon nu "slits mellan olika roller" och både vill vara en bra mamma men också göra ett bra jobb som kronprinsessa av Sverige.

Victoria hämtar stöd hos Daniel

Stödet hämtar hon bland annat hos maken, prins Daniel.

– Barn går igenom olika känsliga perioder och då gäller det att vara där särskilt mycket. Man får vara lite flexibel och inkännande. Sen har jag turen att ha en förstående man. Vi försöker göra det här tillsammans och försöker känna ett lugn med det, att barnen har två föräldrar.

Firandet av 40-årsdagen blir i huvudsak traditionellt med firande på Öland, både med "Victoriadagen" men också möjlighet för allmänhet att komma och hälsa vid Sollidens slott.

 

LÄS MER: Victoria delar ut pris till Astrid Lindgrens ära

 

– Det började tidigt, redan när jag fyllde ett. Mamma och pappa har berättat att de var på Solliden och då kom det vänliga själar som ville säga grattis. Sedan har det fortsatt att varje år samlas det människor utanför Sollidens slott för att säga grattis.

På frågan om vad kronprinsessan önskar sig i present kommer blixtsnabbt svaret:

– Mer tid!

"Victoria 40" sänds på torsdag klockan 20.00 i TV4.