Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria i uniform under besöket på livgardet

Kronprinsessan Victoria hälsar på överstelöjtnant Gustaf Dufberg, Livgardets ställföreträdande chef.Foto: ASTRID EMLIA AMTÉN/FÖRSVARSMAKTEN

För Sverige – i uniform.

Kronprinsessan Victoria bytte nämligen till anpassad klädsel när hon under onsdagen besökte Livgardet i Kungsängen, nordväst om Stockholm.

Besöket är ett av hennes återkommande inom Försvarsmakten.

Under besöket på Livgardet fick Victoria även tillfälle att höra mer om 13:e säkerhetsbataljonens organisation och insatsverksamhet. 

13:e säkerhetsbataljonen är en del av Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet – både nationellt och internationellt.

Besöket på Livgardet avslutades med att Victoria på simulatoravdelningen fick testa Robot 57.

2019 – ett späckat år för kungafamiljen

Det kommer att hända mycket för Victoria och hennes närmaste under det år som nyligen inletts.

Kungafamiljen står inför ett späckat år med flera jubileer och födelsedagsfiranden. Den stora jubilaren är prins Carl Philip, som fyller 40 år i maj. 

– Om vi ska spå det här året så ser kalendrarna rätt så fullbokade ut redan nu, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt. 

Som varje år kommer mängder av födelsedagar att firas. Inte minst fyller Carl Philip, som alltså fyller 40 13 maj. 

LÄS MER: Så har det gått för kungabarnens ex

I juni fyller Chris O'Neill 45, medan prinsessan Sofia blir 35 i december och Hagaprinsessan Margaretha 85 i oktober. 

Vid sidan av de mer personliga händelserna håller hovet just nu på att planera för kungafamiljens offentliga åtaganden, däribland flera statsbesök. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.