Victoria hyllar havet med svallande klänning: ”Tydligt statement”

Kronprinsessan delade ut Stockholm Junior Water Prize.
I år var det Macinley Butson som fick motta det ärofyllda priset från den som alltid stilfyllda kronprinsessan.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victorias brinnande passion för vattenfrågor tog sig i nytt uttryck när hon på torsdagen dök upp i en svallande blå designklänning.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Victorias brinnande passion för vattenfrågor tog sig nytt uttryck när hon på torsdagen dök upp i en svallande blå designklänning.

Detta när kronprinsessan deltog i prisutdelningen av Stockholm Junior Water Prize på Berns i Stockholm.

– Det är ett tydligt statement som verkligen betonar hennes engagemang för vatten och miljö, säger modeexperten Emma Danielsson.

På torsdagskvällen delade kronprinsessan Victoria ut priset för Stockholm Junior Water Prize. I år var det Macinley Butson som fick motta det ärofyllda priset från den som alltid stilfyllda kronprinsessan, i år klädd i en exklusiv djupblå designklänning med fotoprint.

– Det är en väldigt tydlig anspelning på just vatten i printet så den passar tillfället ypperligt. Det är en perfekt kombination mellan det lekfulla i printet och den väldigt eleganta stilen och klädsamma passformen, säger Emma Danielsson.

Kronprinsessan Victoria delade ut pris i Stockholm

Kronprinsessan lyckas med den unika klänningen kombinera sitt vattenengagemang och stora modeintresse på ett väldigt effektfullt sätt, enligt Emma Danielsson.

– Det är ett noga genomtänkt val och jag skulle inte bli förvånad om klänningen skulle vara speciellt framtagen just för det här tillfället.

Victorias vågade havsklänning imponerar hos modeexperten.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victorias klänning är ”lekfull och elegant”, enligt modeexperten.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Kronprinsessan bar tillfället i ära helsvenskt i en klänning från Maxjenny och örhängen från Hvorslev. Både skorna och väskan är välanvända favoriter ur kronprinsessans garderob.

– Maxjenny är en favorit hos Victoria och signifikant för henne är att hon jobbar med den här typen av fotoprint och den pampiga stilen som vi ser här, säger Emma Danielsson.

Engagemang i vatten och miljö

Kronprinsessan Victoria har sedan 2011 verkat som beskyddare för WaterAid, och hon har även i andra sammanhang visat engagemang för vattenfrågor och global utveckling.

Ex­em­pelvis har Kro­n­prins­es­san ut­setts till en av sex­ton in­ter­na­tionella am­bas­sadörer för de glob­ala målen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.